16:02 22.01.2016

ЄС надає 1,2 млн євро на боротьбу проти поліомієліту в Україні

1 хв читати
ЄС надає 1,2 млн євро на боротьбу проти поліомієліту в Україні

Європейський Союз надає 1,255 млн євро на підтримку третього раунду вакцинації проти поліомієліту, що проводиться у співпраці з відповідними міністерствами України, ЮНІСЕФ та Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Як повідомила прес-служба Представництва ЄС в Україні на офіційній сторінці в Facebook у п'ятницю, фінансування здійснюється через службу ЄС гуманітарної допомоги та цивільного захисту (ЕСНО).

"Я підтримую спільні зусилля міністерств охорони здоров'я та освіти, які разом з нашими партнерами з ЮНІСЕФ і ВООЗ досягли значних успіхів у вакцинації тисяч дітей проти страшної хвороби", – наголосив директор з операційної діяльності ЕСНО Жан-Луї де Брувер в Києві в п'ятницю.

Як повідомляється, перші два раунди вакцинації проти поліомієліту відбулися в листопаді 2015 року – після того, як ВООЗ підтвердила спалах цієї хвороби. Під час третього раунду, проведення якого координують ЮНІСЕФ і ВООЗ за підтримки співробітників міністерств охорони здоров'я та освіти, вакцинацію пройдуть 4,75 млн дітей до 10 років. Вакцини, які фінансуються Євросоюзом, були доправлені першого тижня січня в рамках підготовки до останньої вакцинації.

Наприкінці серпня 2015 року ВООЗ підтвердив перші випадки поліомієліту в Україні – першого спалаху деструктивної дитячої хвороби в Європі з 2010 року. ЄС та інші міжнародні донори надали допомогу Україні для розгортання потужної кампанії з вакцинації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА