09:46 26.01.2016

У Хмельницькому спецназівці з США готують бійців ССО України - Пайетт

2 хв читати
У Хмельницькому спецназівці з США готують бійців ССО України - Пайетт

У Хмельницькому військові спецназу США проводять підготовку фахівців Сил спеціальних операцій (ССО) України у сферах медицини, снайперської підготовки, будівництва, вибухових робіт, комунікацій і технологій, заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

"Минулого тижня я разом із генерал-майором Грегорі Ленглейлом, командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил США в Європі відвідали Хмельницький, де американські військові з 10-ї групи сил спеціальних операцій здійснюють підготовку українських військових Сил спеціальних операцій в рамках спільної багатонаціональної тренувальної групи", - цитує Дж.Пайєтта прес-служба Генерального штабу Збройних сил України на офіційній Facebook-сторінці в понеділок.

Він зазначив, що навчання і "в класах", і "в полі" проводять американські і союзницькі фахівці із сил спеціальних операцій, щоб "зміцнити потенціал України захищати себе в умовах безжальної агресії Росії".

"У Хмельницькому американські військові спецназу забезпечують підготовку військових фахівців із різних галузей: медицини, снайперської підготовки, будівництва, вибухових робіт, комунікацій, технологій. Побачене справило на мене неймовірне враження. Українські новобранці з Сил спеціальних операцій дуже перспективні, і серед них є багато хоробрих воїнів, які вже служили в АТО, зокрема один з кіборгів, який захищав донецький аеропорт. Для мене є великою честю отримати від нього емблему-нашивку його частини", - сказав Дж.Пайєтт.

Як повідомив 6 січня 2016 року командувач Сил спецоперацій (ССО) України, генерал-майор Ігор Луньов, міністр оборони України Степан Полторак затвердив концепцію створення і розвитку Сил спеціальних операцій (ССО), що передбачає два етапи на 2016-2017 роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА