11:48 30.01.2016

Кличко вважає, що необхідно чітко виписати повноваження райрад Києва перед проведенням виборів у ці поради

2 хв читати
Кличко вважає, що необхідно чітко виписати повноваження райрад Києва перед проведенням виборів у ці поради

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що необхідно чітко виписати повноваження районних у Києві рад, щоб не допустити хаосу в управлінні містом.

"Існують великі загрози, тому що Київська міська рада та райради столиці матимуть однакові повноваження. І це призведе до нездатності цих рад ефективно працювати", - сказав він в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

В.Кличко також зауважив, що закон про вибори довів свою недосконалість під час проведення місцевих виборів минулого року, оскільки, наприклад, у Києві виборці 18 округів не мають своїх представників у Київраді. "Система недосконала. Щоб така ситуація не сталася під час виборів до райрад, необхідно удосконалити законодавство", - переконаний він.

Крім того, наголосив столичний голова, нині в Конституції не йдеться про райради в містах. Віталій Кличко вважає, що можливо, парламент повинен ухвалити закон, який врегулює діяльність районних рад у містах України: Києві, Дніпропетровську, Харкові, Львові. "Щоб ми не придумували правила під кожні вибори і під кожне місто. Ми виступаємо "за" надання громадам більш широких прав, але до цього питання необхідно підходити більш ретельно та відповідально. Тому ми ініціювали створення в парламенті робочої групи, яка має дати відповіді на всі ці питання", – повідомив В.Кличко.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва своєю постановою від 27 січня заборонив ЦВК здійснювати будь-які дії щодо перших виборів районних у місті Києві рад, призначених на 27 березня, аж до набуття чинності постанови суду за результатами розгляду позову.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що на це рішення буде подано апеляцію до Київського апеляційного адміністративного суду.

29 січня кілька політичних партій закликали президента України Петра Порошенка не допустити спроб зриву виборів до районних рад Києва. Відкритий лист до глави держави підписали представники політичних партій - "Об'єднання "Самопоміч", ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", "УКРОП", "Демократичний альянс", "Сила людей", "Громадянська позиція" і "Республіка".

Автори листа наголошують, що спроби окремих політичних сил зупинити виборчий процес за допомогою судів "не мають ніяких правових наслідків і не можуть вплинути на перебіг виборчого процесу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА