10:49 02.02.2016

В Україні на обліку перебувають 1,7 млн внутрішньо переміщених осіб

3 хв читати
В Україні на обліку перебувають 1,7 млн внутрішньо переміщених осіб

Станом на 29 січня 2016 року на облік поставлено 1 млн 704 млн 937 внутрішньо переміщених осіб (1 млн 346 тис 276 сімей), йдеться у звіті про результати виконання програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2015 році, опублікованому на урядовому порталі.

Як наголошується в звіті, з них звернулися по допомогу на покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг 714 867 тис сімей, із них субсидії призначені 669 тис 487 сім'ям. Крім того, понад 80% пенсіонерів, які проживали на непідконтрольних владі територіях Донецької і Луганської областей, отримують пенсії з Пенсійного фонду України.

З початку окупації Криму і антитерористичної операції на Донбасі до Державної служби зайнятості звернулись по допомогу у працевлаштуванні 62,7 тис. жителів Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей, зокрема, 50,9 тис. громадян, які отримали довідку про взяття на облік. У 2015 році Держслужба зайнятості сприяла працевлаштуванню 17,2 тис внутрішньо переміщених осіб.

"Профорієнтаційні послуги отримали 60,9 тис таких громадян, зокрема 49,3 тис осіб, що мали відповідну довідку. За направленням служби зайнятості професійне навчання проходили 3,6 тис. безробітних серед внутрішньо переміщених осіб. станом на 31 грудня 2015 року продовжували отримувати послуги служби зайнятості 10,1 тис осіб, отримали довідку про взяття їх на облік... з них 9,3 тис. мали статус безробітного", - йдеться у звіті.

Крім того, в 2015 році 277 сімей загиблих та тих, що дістали тілесних ушкоджень високого і середнього ступеня тяжкості під час Революції гідності, отримали одноразову грошову допомогу. "У 2016 році зазначені виплати будуть продовжені", - йдеться в документі.

Уряд також відзвітував про залучення EUR200 млн від Європейського інвестиційного банку на відновлення інфраструктури Донбасу і вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб EUR500 млн залучено до держбюджету і на проекти відновлення і модернізації інфраструктури сходу України у сферах транспорту, енергетики, теплопостачання, енергоефективності, водопостачання, водовідведення, соціальної інфраструктури, відновлення і будівництва житла від уряду Німеччини. EUR14 млн залучено на розвиток соціальної інфраструктури (фінансове та проектну угоду між Кабміном, Українським фондом соціальних інвестицій та KfW)/

Також залучено $104,1 млн у вигляді 26 проектів міжнародної технічної допомоги урядів США, Японії, Швеції, ЄС і ООН населенню, що постраждало від конфлікту. Від уряду Швейцарії отримано CHF3 млн на проекти щодо забезпечення питною водою населення Донбасу, забезпечення медикаментами та медичними апаратами лікарень Харкова, Дніпропетровська і Донецька, відновлення пошкодженого бойовими діями житла.

У Кабміні також інформують про отримання гуманітарної допомоги для постраждалих зі східних регіонів України і переміщених осіб у сумі EUR242 від ЄС і його держав-членів.

"Виконувалась активна робота з донорським співтовариством з мобілізації фінансових ресурсів на реалізацію Стратегічного плану реагування ООН в Україні. Станом на 31 грудня 2015 року міжнародні донори внесли $158,2 млн на реалізацію плану з необхідних $316 млн", - йдеться у звіті.

У жовтні 2015 року була відновлена гуманітарна діяльність Міжнародного Комітету Червоного Хреста на тимчасово непідконтрольних частинах Донецької та Луганської областей. "Протягом 2014-2015 рр. гуманітарну допомогу від МКЧХ отримали понад 1,5 млн. громадян, які проживають на тимчасово окупованій території", - інформують в Кабміні, посилаючись на дані Комітету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА