14:29 02.02.2016

У колегії суддів у справі екс-мера Слов'янська Штепи призначено нового головуючого замість звільненого президентом

2 хв читати
У колегії суддів у справі екс-мера Слов'янська Штепи призначено нового головуючого замість звільненого президентом

У колегії суддів, що розглядає справу щодо екс-мера Слов'янська Донецької області Нелі Штепи, призначений новий головуючий. Як повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області, ним призначено Віктора Єжова.

"Чергове засідання у справі заплановане 4 лютого. Вже під час обговорення колегія суддів спільно вирішуватиме, що робити, і як далі слухати (справу - ІФ)", - сказали в прес-службі, уточнивши, що зараз процес перебуває на стадії допиту свідків захисту.

Колишній головуючий суддя Червонозаводського районного суду міста Харкова Чудовський Денис був звільнений 30 січня указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції гідності.

Як повідомлялося, Н.Штепа була заарештована 13 липня 2014 р. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 року колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити виробництво за обвинуваченням Н.Штепи до апеляційного суду Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині постанови суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території м. Слов'янська, тобто не в межах територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування строків розгляду справи. Незважаючи на це, ВССУ ухвалив постанову про розгляд справи щодо Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА