15:28 05.02.2016

На Донбасі за 9 міс. 2015 р. загинули понад 600 солдатів ЗС РФ і понад 2 тис. дістали поранень, а з початку 2016 р. вже загинули 42 росіянина – ГУР Міноборони

2 хв читати
На Донбасі за 9 міс. 2015 р. загинули понад 600 солдатів ЗС РФ і понад 2 тис. дістали поранень, а з початку 2016 р. вже загинули 42 росіянина – ГУР Міноборони

Росія втратила сотні своїх солдатів і громадян у боях з українськими силами антитерористичної операції на Донбасі з початку 2015 до вересня цього року, стверджують у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"З початку 2016 року 42 росіян загинули на території окупованих Донецької і Луганської областей. ГУР МО має документи, які підтверджують загибель або поранення громадян Росії на території України", - сказав на брифінгу в п'ятницю в Києві представник ГУР Міністерства оборони України Вадим Скібицький.

В. Скібицький поінформував, що за період січень-вересень 2015 року на сході України серед військовослужбовців 1 і 2 армійських корпусів ЗС РФ загинули 627 людей, поранень дістали 2 тис. 155 осіб.

"Підкреслю, що значну кількість втрат війська РФ зазнали після підписання Мінських домовленостей і продовження агресії російських окупаційних військ на території нашої держави", - зазначив він.

Водночас, за словами представника ГУР МО, реальні цифри втрат російських військ на сході України є набагато вищими.

Розповідаючи про причини загибелі та поранень російських солдатів, В. Скібицький. зазначив, що це активна участь у розвідувально-диверсійних заходах проти сил АТО.

"На тлі припинення вогню і часткового виконання Мінських домовленостей російські окупаційні війська проводять таку діяльність як на лінії розмежування, та у районах так званих "сірих зон", так і на території, підконтрольній Києву. У багатьох випадках під час тривалої перестрілки з нашими військами більшість диверсантів гинуть", - наголосив він.

Також серед причин В. Скібицький назвав підрив на мінних полях, які також встановлені іншими підрозділами російських військ і НЗФ.

Водночас В. Скібицький наголосив, що керівництво Російської Федерації продовжує практику замовчування дій своїх військ на сході України.

Розповідаючи про ситуацію на непідконтрольних Україні територіях, представник розвідки зазначив, що там дедалі більше поширюється практика вирішення спірних питань серед бойовиків із застосуванням зброї.

"Ми постійно іксуємо конфліктні ситуації противника, як в бойових умовах, так і на побутовому рівні. У багатьох випадках застосовується зброя, що призводить, як до загибелі найманців і російських військовослужбовців, так і до поранень. Крім того, продовжується практика здійснення групами спецпризначення ГУР РФ провокаційних акцій проти підрозділів першого і другого армійських корпусів та НЗФ для того, щоб підштовхувати їх до дій у відповідь і ведення вогню по силам АТО", - наголосив В. Скібицький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА