13:43 08.02.2016

Страховики мають припинити співпрацю з особами зі списку санкцій РНБО

2 хв читати
Страховики мають припинити співпрацю з особами зі списку санкцій РНБО

Страховики мають відмовитися від встановлення ділових контактів з фізичними і юридичними особами, вказаними в рішенні Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Як повідомляє Нацкомфінпослуг на своєму сайті, відповідне зобов'язання передбачено розпорядженням №3378 від 22 грудня 2015 року "Про забезпечення реалізації персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) ", яке зареєстроване в Міністерстві юстиції 14 січня цього року. Воно набуває чинності найближчим часом.

Цей документ зобов'язує фінустанови зупинити здійснення фінансових операцій і виконання фінансових зобов'язань на користь осіб зі списку санкцій РНБО.

Згідно з розпорядженням, фінансові установи і страхові посередники в місячний термін з дня його набуття чинності повинні подати до Нацкомфінпослуг інформацію про наявність їхніх кінцевих бенефіціарів серед фізичних і юридичних осіб, вказаних у списку санкцій.

Також у місячний термін необхідно надати регулятору дані про наявність ділових контактів з фізичними і юридичними особами зі списку санкцій.

Крім того, згідно з розпорядженням, фінустанови до 10 числа місяця, наступного за звітним, повинні подавати до Нацкомфінпослуг дані про спроби проведення фінансових операцій фізичними і юридичними особами, вказаними в списку санкцій.

Регулятор звертає увагу учасників ринків фінансових послуг на необхідність приведення своєї діяльності у відповідність із цим розпорядженням.

Нацкомфінпослуг розробила розпорядження відповідно до указу президента №549 від 16 вересня 2015 року, яким введено в дію рішення РНБО про застосування санкцій, для забезпечення застосування в повному обсязі персональних спеціальних економічних обмежувальних санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА