15:45 08.02.2016

Науковці просять НАБУ розслідувати дії міністра культури Кириленка

2 хв читати
Науковці просять НАБУ розслідувати дії міністра культури Кириленка

Громадська організація "Точка росту: освіта та наука" подала заяву до Національного антикорупційного бюро з проханням розслідувати дії віце-прем'єра - міністра культури України В'ячеслава Кириленка.

"Як громадська організація ми звернулися до НАБУ з проханням розпочати антикорупційне розслідування за фактом дій віце-прем'єра - міністра культури України В'ячеслава Анатолійовича Кириленка, які містять ознаки корупції та пов'язані з неправомірним присвоєнням наукового ступеня доктора педагогічних наук його дружині Кириленко Катерині Михайлівні", - повідомила кандидат економічних наук, голова ради організації Світлана Благодєтєлєва-Вовк на прес-конференції а агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За її словами, якщо правозахисна система України притягне до відповідальності високого посадовця, то це буде "повчальний прецедент для членів еліти". "Це буде сигнал, що слід припинити зловживання в системі присвоєння наукових ступенів і вчених звань. Лише спільними зусиллями можна очистити науково-освітній простір", - додала вона.

Доктор фізико-математичних наук, завідувач лабораторії відділу нелінійної фізики конденсованого стану Інституту теоретичної фізики ім. М.Боголюбова НАН України Сергій Шарапов зазначив, що також від НАН направлено звернення в Міносвіти, в якому йдеться про "псевдонаукові положення, які містяться в дисертації Катерини Кириленко".

У свою чергу доктор філософських наук, завідувач кафедри культурології факультету магістерської підготовки КНУКіМ Тетяна Пархоменко закликала народних депутатів звільнити В.Кириленка з посади віце-прем'єра - міністра культури як людину, яка "не має морального права керувати гуманітарною сферою України". Також вона звернулася до Міносвіти з проханням створити незалежну експертну комісію зі скасування рішення про присвоєння наукового ступеня доктора наук К.Кириленко, і до прем'єра Арсенія Яценюка - з вимогою усунути В.Кириленка з обійманої посади до завершення експертизи.

Кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник відділу астрофізики та елементарних часток Інституту теоретичної фізики ім. М.Боголюбова НАН України Дмитро Якубовський додав, що необхідно розслідувати випадки наукової недобросовісності. "Плагіат і псевдонаука є прикладами порушень відомого в науці поняття scientific integrity, яке можна перекласти як наукова сумлінність. Важливо, що для забезпечення максимальної ефективності науки в провідних країнах світу науковці зобов'язані не лише забезпечувати integrity власних наукових досліджень, а й не залишатися осторонь відомих їм фактів наукової недобросовісності, вчиненої іншими", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА