17:08 08.02.2016

Київ вимагає припинити політичне переслідування в РФ українця Сергія Литвинова

1 хв читати
Київ вимагає припинити політичне переслідування в РФ українця Сергія Литвинова

Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації припинити політичне переслідування громадянина України Сергія Литвинова та забезпечити його негайне звільнення.

"Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке занепокоєння через ухвалене 4 лютого 2016 року Тарасівській районним судом Ростовської області Російської Федерації рішенням про продовження на півроку незаконного утримання під вартою громадянина України Сергія Литвинова", - зазначено в коментарі МЗС України, що у понеділок поширила прес-служба відомства.

Як зазначається, при винесенні рішення судом не були прийняті до відома ні зібрані захистом докази, що підтверджують непричетність С. Литвинова до інкримінованих йому дій, ні клопотання захисту про зміну підсудному запобіжного заходу на домашній арешт.

"Суд відкрито проігнорував клопотання Сергія Литвинова не залучати державного адвоката і ввів в справу адвоката за призначенням, намагаючись таким чином створити додаткові важелі впливу під час подальшого розгляду справи по суті", - заявляють в українському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС України наголошують, що "особливе занепокоєння викликає інформація про застосування до С. Литвинова під час слідства психологічного тиску і тортур з метою отримання необхідних свідчень".

"Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони припинити політичне переслідування громадянина України Сергія Литвинова та забезпечити його негайне звільнення", - наголошується в коментарі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА