20:33 09.02.2016

Для допомоги Україні з боку Північноатлантичного альянсу немає необхідності в частих засіданнях комісії НАТО-Україна - Столтенберг

2 хв читати
Для допомоги Україні з боку Північноатлантичного альянсу немає необхідності в частих засіданнях комісії НАТО-Україна - Столтенберг

Україна постійно є на порядку денному НАТО, але це не означає, що комісія НАТО-Україна має засідати під час кожної міністерської зустрічі Північноатлантичного альянсу, заявив генеральний секретар організації Єнс Столтенберг.

"Ми забезпечуємо Україні політичну підтримку, практичну підтримку", - сказав глава альянсу, відповідаючи на запитання українських ЗМІ на прес-конференції, присвяченій майбутній зустрічі міністрів оборони НАТО 10-11 лютого, в програмі якої немає засідання комісії НАТО-Україна.

Є.Столтенберг нагадав про трастові фонди НАТО для України, про допомогу в організації тилової роботи, поліпшенні бойового управління, а також про підтримку на двосторонній основі з боку окремих держав-членів альянсу, які пропонують різні форми навчання та підготовки особового складу. Таку допомогу, уточнив генсек, буде продовжено.

"У нас немає (у рамках зустрічі 10-11 лютого) фактичного засідання. Але нам не потрібно зустрічатися на всіх міністерських нарадах. У нас було засідання комісії НАТО-Україна восени минулого року. Переконаний, що зустрічатимемося знову. Але всі комісії, які створено, не повинні бути на всіх міністерських зустрічах. Я в цьому абсолютно переконаний", - зазначив Є.Столтенберг.

Він повідомив, що нещодавно розмовляв із президентом України Петром Порошенком, що будуть нові зустрічі, і НАТО надалі надаватиме Україні підтримку.

У відповідь на запитання про позицію НАТО щодо ситуації на сході України Є.Столтенберг звернув увагу на політичну підтримку з боку альянсу.

"Ми підтримуємо Україну на політичному рівні - незалежність, територіальну цілісність, суверенітет країни в цілому. Але ми також підтримуємо зусилля України із пошуку виходу з конфлікту шляхом переговорного процесу. І тому дуже важливо, щоб Мінські угоди було повністю виконано", - наголосив генсек НАТО.

Він пояснив, що має на увазі припинення вогню, виведення всіх систем важкого озброєння та можливість доступу міжнародних спостерігачів для відстежування того, що всі положення Мінських домовленостей повністю виконуються.

"Це те, що ми робимо, і, звісно, ми також співпрацюємо з урядом України", - додав голова Північноатлантичного альянсу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА