12:30 10.02.2016

Суд переніс розгляд справи російських спецназівців Єрофєєва і Александрова на 25 лютого

2 хв читати
Суд переніс розгляд справи російських спецназівців Єрофєєва і Александрова на 25 лютого

Голосіївський районний суд Києва переніс розгляд справи стосовно спецназівців Головного розвідувального управління (ГРУ) ЗС РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова на 10:00 25 лютого.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", суд прийняв відповідне рішення на засіданні в середу після того, як задовольнив клопотання сторони захисту про виклик на судове засідання судмедексперта, який проводив експертизу тіла вбитого під час зіткнення з російськими військовими 16 травня 2015 року українського військовослужбовця Вадима Пугачова.

Адвокат О. Александрова Юрій Грабовський мотивував своє клопотання результатами судмедекспертизи, що вказує на те, що кульовий отвір в тілі загиблого не може бути від потрапляння кулі від гвинтівки "Гвинторіз" - а саме таке зброя була, згідно з твердженням слідства, у російських диверсантів.

У свою чергу, військовий прокурор Ігор Німченко зазначив, що Є. Єрофєєв і О. Александров звинувачуються не у вбивстві В. Пугачова, а в скоєнні терористичного акту у складі диверсійної групи. Він також вказав, що судмедексперт констатував лише те, який отвір був у тілі Пугачова від потрапляння кулі, і не писав про те, з якої зброї проводився постріл, оскільки це не входить в його компетенцію.

Крім того, І. Німченко пояснив, що на засіданні в середу прокурори просили вивчити відповіді Генеральної прокуратури РФ на запити української прокуратури щодо міжнародно-правової допомоги у цій справі. Він акцентував на тому, що російська прокуратура відмовлялася співпрацювати з українською стороною, зокрема, у сприянні отримання інформації про те, є чи Є. Єрофєєв та О. Александров кадровими російськими військовослужбовцями. Але при цьому, за словами І. Німченка, у сторони захисту є документи від російської сторони, в яких говориться, що підсудні на момент затримання на території України не були російськими військовими.

Спецназівці О Александров і Є. Єрофєєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО поблизу м.. Щастя Луганської області при спробі захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє дістали поранень. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу. Затримані були переведені до Києва в Головний клінічний шпиталь Міноборони. 29 травня їм були зроблені планові операції.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т. зв. "ЛНР", а потім Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА