14:40 10.02.2016

Лук'янівське СІЗО в Києві буде виставлено на продаж

2 хв читати
Лук'янівське СІЗО в Києві буде виставлено на продаж

Будівлю Лук'янівського слідчого ізолятора в Києві буде виставлено на продаж, покупець зобов'язаний буде натомість спорудити новий слідчий ізолятор в іншому місці, заявляє перший заступник міністра юстиції України Наталія Савостьянова.

"Ми виставляємо на продаж Лук'янівський СІЗО як перший елемент державно-приватного партнерства", - сказала Н.Савостьянова на засіданні спільної колегії МВС та Міністерства юстиції "Від нової поліції до нової юстиції і безпеки громадян" у середу в Києві.

Вона пояснила, що інвестор побудує новий слідчий ізолятор за межами міста в обмін на територію під Лук'янівським СІЗО.

У свою чергу, член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко повідомив, що "новий комфортабельний слідчий ізолятор" інвестор має побудувати біля Київської окружної дороги. "Той, хто виграє конкурс на право отримати земельну ділянку в центральній частині Києва (де розташовано Лук'янівське СІЗО – ІФ), спочатку має побудувати за затвердженим Мін'юстом проектом слідчий ізолятор європейського класу, здати його в експлуатацію, а потім інвестор отримає право побудувати Kiev City на Лук'янівці", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

"Підозрювані й ув'язнені - теж люди і мають чекати суду в нормальних людських умовах... Такі ж новації мають поступово реалізуватися і в інших обласних центрах, де СІЗО не відповідають умовам утримання підслідних Європейським нормам. Після реалізації такого проекту в Києві з Лук'янівським СІЗО, такі проекти будуть реалізовані в Харкові та Львові, а потім й у всіх інших місцях, де це необхідно", - додав А. Геращенко.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на колегії заявив, що Лук'янівський слідчий ізолятор у Києві має бути закритий і назвав його "системою знущання над громадянином, стосовно якого ще немає судового вироку". Він також анонсував презентацію реформи "переходу від радянської тюремної системи до системи виправлень, що надає можливість засудженому повернутися до нормального життя".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА