19:00 11.02.2016

ЄК позитивно оцінює пропозицію виступити посередником у переговорах між Україною та РФ щодо транзиту газу - Шефчович

1 хв читати

Європейська Комісія позитивно оцінює пропозицію виступити посередником у переговорах між Україною та РФ щодо підписання нової угоди про транзит газу, повідомив заступник голови Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович в інтерв'ю виданню EurActiv.

"Під час зустрічі з президентом України на саміті ЄС я отримав пропозицію розпочати переговори щодо підписання нової угоди про транзит між Росією та Україною. ЄС запропоновано роль "чесного брокера" - таку саму, як на тристоронніх газових переговорах. Із нашого боку реакція була позитивна", - сказав він.

На думку М.Шевчовича, вивчити можливість таких переговорів необхідно до оголошення вироку Стокгольмським арбітражем у рамках спору між "Нафтогазом" та "Газпромом".

Як повідомлялося з посиланням на директора з розвитку бізнесу "Нафтогазу України" Юрія Вітренка, НАК розраховує найближчим часом провести переговори з "Газпромом" з питання приведення контракту на транзит газу у відповідність до Третього енергопакета ЄС та українського законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА