12:55 12.02.2016

Прокуратура встановила всіх винних у злочинах проти учасників Євромайдану в Сумах – прокурор

2 хв читати

Прокуратура Сумської області встановила всіх винних у злочинах проти учасників мирної акції протесту - Євромайданау ув Сумах у січні 2014 року, заявляє прокурор області Віталій Матвійчук.

На брифінгу в п'ятницю в Києві він нагадав, що 26 січня 2014 року міліція розігнала протестувальників, витіснивши їх з приміщення облради з застосуванням сили, в результаті чого 13 учасників Євромайдану були травмовані.

За словами прокурора області, прокуратура розслідувала дії співробітників міліції, а також слідчих, прокурорів і суддів.

"Встановлені всі посадові особи правоохоронних органів, які віддавали злочинні накази, встановлені всі прокурори і судді, які ухвалювали незаконні рішення",- сказав В. Матвійчук.

За його словами, до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника обласної міліції, який давав наказ підрозділам витісняти людей з будівлі облради. Що стосується кримінального провадження щодо колишнього керівника міліції області, від якого безпосередньо надходив наказ на силове витіснення, то, за словами прокурора, він перебуває в розшуку і, за оперативною інформацією, переховується в РФ.

"За вчинення всіх злочинів під час Революції Гідності прокуратура Сумської області направила до суду 6 кримінальних проваджень стосовно семи осіб: це заступник начальника обласної міліції, колишній прокурор області, два прокурора прокуратури Сум, слідчий міліції, два судді місцевих судів Сум. Наразі триває розслідування ще одного кримінального провадження - стосовно рядових співробітників міліції, які завдали тілесних ушкоджень громадянам під час витіснення їх з будівлі обласної ради. У цьому провадженні призначені портретні комплексні експертизи та експертизи відеозаписів", - підсумував В. Матвійчук.

Також прокурор області висловив жаль з приводу неоперативності розгляду справ цієї категорії у суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА