15:53 15.02.2016

РФ затримала 161 українську вантажівку з моменту введення на заборону їх руху

2 хв читати
РФ затримала 161 українську вантажівку з моменту введення на заборону їх руху

Міністерство транспорту РФ повідомляє про 161 затриманий автотранспортний засіб українських перевізників станом на 14:30 мск понеділка.

Як зазначається в повідомленні міністерства, інспектори Ространснагляду пі час транспортного контролю автомобілів складають протокол вилучення документів транспортного засобу з описом, поміщаючи автомобілі на спецстоянки. У Мінтрансі нагадують, що цей захід не стосується режиму транзиту з України до Казахстану, що здійснюється згідно з указом президента РФ від 1 січня 2016 р. про транзитні перевезення з України до Казахстану.

Випадків скоєння протиправних дій з боку водіїв автомобілів не зареєстровано.

У Мінтрансі нагадують, що з 14 лютого 2016 на території РФ припинено рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні. "Таке рішення було прийнято у відповідь на неправомірні блокування російських вантажних автотранспортних засобів з 11 лютого на території України і відсутність реакції на відповідні звернення російської сторони", - йдеться в повідомленні Мінтрансу РФ.

У міністерстві також зазначають, що станом на 15:00 рух російських вантажівок територією України, як і раніше ускладнено, "неможливо в'їхати на територію України з боку європейських країн". "Виникають затори на кордоні з Литовською республікою у зв'язку з обмеженням транзиту російського транспорту до Європи, оскільки наразі Росія і Польща не обмінялися дозволами на проїзд вантажного автотранспорту", - йдеться в повідомленні.

Як говорив раніше в понеділок заступник міністра транспорту РФ Микола Асаул, російська сторона очікує подальших роз'яснень з боку української влади. Він пояснював, що російська заборона на рух українських вантажівок з РФ триватиме доти, доки РФ не отримає інформацію про терміни відновлення російського руху автотранспорту територією України через її територію. "Поки що таких офіційних відповідей ми не отримували, хоча офіційний запит був направлений одразу ж після отримання інформації про перші факти зупинки. Ми розраховуємо, що це рішення (офіційна відповідь від України - ІФ) має відбутися буквально протягом сьогоднішнього дня. Ми отримуємо інформацію від міністерства інфраструктури України, що Кабінет Міністрів напрацьовує відповідну офіційну постанову за цією тематикою", - додав заступник міністра.

При цьому він зазначив, що за кілька днів до початку блокування російського транспорту ми обмінялися з українською стороною квотою дозволів на автоперевезення - ІФ) на поточний рік". "Тобто з боку офіційної влади не було заявлено жодних обмежень російського транспорту", - сказав М.Асаул.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА