10:06 16.02.2016

Одеська митниця втратила 70% товаропотоку з приходом Марушевської – Саакашвілі

2 хв читати
Одеська митниця втратила 70% товаропотоку з приходом Марушевської – Саакашвілі

Одеська митниця втратила близько 70% товаропотоку з моменту призначення на посаду начальника відомства соратниці глави Одеської обладміністрації Міхеїла Саакашвілі Юлії Марушевської.

"Ми сказали: ми будемо розмитнювати товари лише з Євросоюзу, Сполучених Штатів, Канади, Японії, Австралії та Нової Зеландії, тобто країн, інвойсами яких ми можемо довіряти... Ми реально залишили собі 30% з усього обсягу. 30% (мається на увазі т. зв. енергетична митниця – ІФ) собі забрав Яценюк, від 40% ми самі відмовилися. Менше 30% залишилося з усіх обсягів товарообігу", - сказав М. Саакашвілі в ефірі радіо "Ера" в понеділок.

При цьому він знову заявив, що Одеська митниця змогла в січні перевиконати план надходжень, встановлений Кабміном.

Як повідомлялося, наприкінці січня М. Саакашвілі заявив, що Одеська митниця у січні 2016 року перевиконала план на 123,8 млн. грн. Пізніше екс-міністр інфраструктури України, депутат Верховної Ради і лідер парламентської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак спростував цю заяву. "З доповіді Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського стало відомо, що на Одеській митниці немає перевиконання плану надходжень, як на митниці, наприклад, Чернівецької області"" - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Наприкінці серпня 2015 року керівник Одеської митниці Владислав Ракша під тиском громадськості на чолі з депутатами Верховної Ради від фракції "Радикальна партія" написав заяву про звільнення за власним бажанням. До цього, менше ніж за півтора року на Одеській митниці змінилося близько 10 начальників.

28 серпня ДФС оголосила конкурс на заміщення посади голови Одеської митниці, в якому взяли участь 74 особи. Проте конкурс не завершився. 16 жовтня про призначення Ю. Марушевської головою Одеської митниці заявив під час свого візиту до Одеси президент України Петро Порошенко.

Ю. Марушевська народилася 2 жовтня 1989 року в селі Щербані Миколаївської області. Закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю філологія.

З червня до вересень 2015 року вона очолювала Агентство інвестицій та розвитку - структурний підрозділ Одеської ОДА. 9 вересня стала заступником голови Одеської ОДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА