10:51 16.02.2016

Міністерство інфраструктури відкриває навігацію Дніпром

2 хв читати
Міністерство інфраструктури відкриває навігацію Дніпром

Міністерство інфраструктури України 16 лютого 2016 року, майже на три тижні раніше звичайного терміну, відкриває навігацію на деяких судноплавних гідротехнічних спорудах та внутрішніх водних шляхах річки Дніпро.

Як повідомила прес-служба міністерства, за даними фахівців Гідрометцентру, погодні умови сприяють цим рішенням.

Відповідний наказ №36 від 12 лютого про відкриття навігації Дніпром видано Державною службою України з безпеки на транспорті.

Крім погодних умов, дострокове відкриття навігації стало можливим завдяки оперативному виконанню державним підприємством "Укрводшлях" відповідних міжнавігаційних робіт із технічного обслуговування і ремонту судноплавних гідротехнічних споруд на Дніпрі. Міністерство інфраструктури і надалі вживатиме заходів для максимального збільшення термінів навігації.

Навігація річкою Дніпро почалася з 8:00 16 лютого на ділянці від Херсона до Каховської ГЕС (Каховський шлюз), 17 лютого навігацію Дніпром буде відкрито на ділянці від Каховської ГЕС до Дніпровської ГЕС (Запорізький РГС), 18 лютого – на ділянці від Дніпровської ГЕС до Дніпродзержинської ГЕС (Дніпродзержинський шлюз), 10-11 березня – на двох ділянках від Дніпродзержинської ГЕС до Кременчуцької ГЕС і від Кременчуцької до Канівської ГЕС (Кременчуцький і Канівський шлюзи), 16 березня – на ділянці від Канівської ГЕС до Київської ГЕС (Київський шлюз).

Такий крок міністерство здійснило на прохання вітчизняних судноплавних компаній з метою розширення логістичних можливостей перевізників і зменшення навантаження на автомобільні дороги України. Так, наприклад, компанія "Нібулон" в період з 15 лютого до 10 березня планує загальний обсяг перевезень річковим транспортом близько 34 тис. тонн вантажів.

За даними Річкової інформаційної служби водних шляхів України, кількість суднопроходів (рейсів) річкою Дніпро в період навігації 2015 року збільшилася на 14% порівняно з аналогічним періодом 2014 року – до 6280 суден.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА