17:05 16.02.2016

Адвокати підозрюваних у вбивстві Бузини наразі не отримували документів про передачу розслідування до Одеської області

2 хв читати
Адвокати підозрюваних у вбивстві Бузини наразі не отримували документів про передачу розслідування до Одеської області

Захист Андрія Медведька та Дениса Поліщука, підозрюваних у вбивстві українського журналіста і публіциста Олеся Бузини, поки що не отримував документів про передачу розслідування цієї справи в Головне управління Національної поліції в Одеській області, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Сергій Войченко.

"Другий день ми не можемо ні від кого отримати копії жодного процесуального документа із цього приводу", - сказав він агентству у вівторок.

С.Войченко припускає, що таке рішення може бути пов'язане з бажанням створити труднощі в роботі захисту А.Медведька та Д.Поліщука.

"Які причини такого рішення - дуже складно сказати. Абсолютно не вкладається в нормальну здорову логіку. Хіба що хочуть якихось провокацій. Також питання, за чиї гроші туди їздитимуть Медведько і Поліщук. Можливо, пробують заблокувати нашу роботу, тому що насправді сторона захисту працює щодня, у нас ідуть десятки клопотань щодня, ми оскаржуємо різні незаконні дії. Суд задовольняє наші скарги, це не подобається прокуратурі, і вони розуміють, що невдовзі такими темпами ми фактично розкриємо вбивство Бузини, а це нікому не вигідно", - зазначив він.

С.Войченко також пояснив, що реалізація такого рішення передбачає проведення слідчих дій і судів щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним в Одеській області.

При цьому він наголосив, що справу мали розглядати по суті в Шевченківському районному суді Києва, тому що такою є територіальна підслідність. "Розглядати по суті в Одесі - це нереально, хіба що це вирішить Вищий спеціалізований суд. Але це буде як надівати штани через голову", - додав адвокат.

Як повідомлялося, О.Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. Підозрювані у вбивстві двоє жителів Києва А.Медведько та Д.Поліщук нині перебувають під частковим домашнім арештом.

15 лютого поточного року стало відомо, що Генпрокуратура України передала розслідування вбивства О.Бузини в Одесу - слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Одеській області.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА