17:24 17.02.2016

ЄБРР відкрив нову програму з фінансування "чистих технологій" в Україні FINTECC

2 хв читати
ЄБРР відкрив нову програму з фінансування "чистих технологій" в Україні FINTECC

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) відкрив нову програму з фінансування проектів впровадження технологій у сфері пом'якшення кліматичних змін, повідомив директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер на прес-конференції в Києві в середу.

"Програма FINTECC, розрахована на три роки, підтримується грантовим фінансуванням у розмірі $7 млн із Глобального екологічного фонду і $4 млн - з інвестиційного фонду "Сусідство Європейського Союзу". Вона допомагатиме українським компаніям інвестувати в найкращі доступні технології і має привести до скорочення викидів парникових газів. Це можуть бути технології ефективного використання енергії, матеріалів і води, а також технології відновлюваної енергетики, які не дуже поширені", - сказав він.

Ш. Аджунер додав, що, зі свого боку ЄБРР, у рамках цієї програми планує надати кредитування до EUR40 млн.

Як зазначив директор відділу енергоефективності та кліматичних змін ЄБРР Террі Маккаліон, кожен учасник програми зможе отримати грантові кошти в обсязі, що покриває від 5% до 25% вартості проекту, але не більше $1 млн.

"Ми розраховуємо, що в Україні буде реалізовано близько 15 проектів. У середньому виділятиметься по $0,5 млн грантових коштів", - сказав він.

У свою чергу, керівник сектора енергетики, клімату, транспорту і навколишнього середовища делегації ЄС в Україні Вальтер Треттон повідомив, що незабаром через ЄБРР буде організовано ще кілька програм для України. Зокрема, йдеться про програму "EU for business", у рамках якої буде надана підтримка для українських експортерів, передусім тих, що представляють інноваційну нішу товарів.

"Сподіваюся, що ця програма буде затверджена якщо не в найближчі кілька тижнів, то в найближчі місяці", - сказав він.

В. Треттон додав, що також через ЄБРР і локальні банки буде організована нова програма фінансування енергоефективних проектів у житловому секторі України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА