14:24 22.02.2016

Асоціація міст України виступає проти скасування пайової участі забудовників

2 хв читати
Асоціація міст України виступає проти скасування пайової участі забудовників

Асоціація міст України виступає проти прийняття Верховною Радою України законопроекту №3610, який передбачає скасування сплати забудовниками пайової участі у випадку будівництва житлової і нежитлової нерухомості.

Згідно з повідомленням на сайті асоціації, скасування пайових внесків забудовників може мати низку негативних наслідків, зокрема зменшення інвестиційної привабливості населених пунктів, зниження темпів розвитку соціальної і інженерно-транспортної інфраструктури, а також можливе підвищення розміру плати за користування земельними ділянками для компенсації втрат місцевих бюджетів.

"Реалізація положень законопроекту призведе до зменшення надходжень до місцевих бюджетів. Водночас до законопроекту не надано фінансово-економічного обгрунтування пропонованих змін і не визначено джерела компенсації втрат місцевих бюджетів", - зазначено в повідомленні.

За даними асоціації, кошти від оплати забудовниками пайової участі можуть використовуватися лише для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів і формують значну частину їх бюджетів розвитку. Зокрема, для Києва на 2016 рік надходження від пайових внесків забудовників заплановані у розмірі 281,5 млн грн, що становить 95% коштів у бюджеті розвитку міста, для Одеси - 32 млн грн (42% коштів фонду розвитку міста), для Запоріжжя - 15 млн грн (70%), для Вінниці - 5 млн грн (99%).

Як зазначено в повідомленні, Асоціація міст України вже звернулася в парламентський комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства з пропозицією відхилити законопроект №3610.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА