13:47 24.02.2016

Українські таксисти обіцяють виплатити винагороду в 10 тис. грн за першу офіційну інформацію про Uber в Україні

2 хв читати
Українські таксисти обіцяють виплатити винагороду в 10 тис. грн за першу офіційну інформацію про Uber в Україні

Українські таксомоторні перевізники готові виплатити грошову винагороду в 10 тис. грн тому, хто перший надасть офіційну інформацію про роботу сервісу Über в Україні.

Про це повідомив голова громадської організації "Всеукраїнська таксомоторна асоціація" Андрій Антонюк на прес - конференції в Києві в середу.

За його словами, винагороду буде виплачено тому, хто відповість на запитання, чи зареєстрував сервіс офіційно юрособу в Україні, яку систему оподаткування обрав і де розташований офіс Über в Україні.

"Ми не проти Uber, ми за нормальний розвиток нових технологій. Ми просимо, щоб ця компанія поважала нашу країну, наші закони, а влада не лобіювала їхні інтереси", - сказав А. Антонюк.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року Міністерство інфраструктури анонсувало появу сервісу Über в Україні, а раніше, в липні, Uber Technologies Inc. шукала менеджера для українського ринку. Тоді була відкрита вакансія на посаду керуючого (general manager) в Києві. Згадувалося, що Über має штаб-квартиру в Сан-Франциско і присутня більш ніж в 300 містах світу. Пізніше ЗМІ повідомили, що главою українського представництва призначений Аркадій Вершебенюк.

Вже у лютому 2016 року стало відомо, що компанія Uberlin - авторизований партнер сервісу пошуку таксі Uber, почала збирати базу водіїв в Україні для їх подальшого підключення до сервісу.

На сьогодні на сайті Uberlin доступні для оформлення заявки від водіїв п'яти українських міст – Київ, Львів, Одеса, Харків і Дніпропетровськ. Для водіїв пропонуються три орієнтовних тарифних плани: "Щотижневий" (при виконанні 40 поїздок на тиждень комісія 6% (+податок 5%), виплати один раз на тиждень), "Щоденний безготівковий" (комісія 10% (+податок 5%), виплати – щодня на картку), "Фіксований" (комісія 500 грн./тиждень).

До водія висуваються такі вимоги: він має бути громадянином України віком від 21 року, мати власний або орендований автомобіль не старше 2008 року (обов'язкова наявність страхового поліса автомобіля). Мінімальний стаж водіння - від трьох років. Для реєстрації водієві необхідно надати пакет документів: водійське посвідчення, паспорт, чинний страховий поліс, свідоцтво про реєстрації транспортних засобів, фотографії автомобіля всередині і зовні.

У компанії зазначають, що для роботи водія в системі Über не знадобиться реєструвати ПП або ТОВ. При цьому він повинен мати банківську картку, оскільки всі розрахунки здійснюватимуться безготівково. "Картка може бути випущена будь-яким банком, але бажано в Приватбанку", - наголошується в повідомленні.

У компанії не називають конкретної дати запуску сервісу в Україні, проте раніше кілька ЗМІ повідомили, що це може відбутися вже в першому кварталі поточного року.

Водночас на офіційному сайті компанії Über Technologies Inc в базі міст, де доступний сервіс, відсутня інформація про українські міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА