09:33 01.03.2016

Понад 2600 українських військових загинули і понад 9 тис. поранено з лютого 2014 року

2 хв читати
Понад 2600 українських військових загинули і понад 9 тис. поранено з лютого 2014 року

Понад 2600 українських військовослужбовців загинули і понад 9000 дістали поранень з початку агресії Російської Федерації в лютому 2014 року, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

"20 лютого 2014 року Російська Федерація почала збройну агресію проти України, окупувавши Автономну республіку Крим та місто Севастополь. Сьогодні ця агресія триває на Донбасі. Від початку агресії загинули понад 2600 українських військовослужбовців і понад 9000 дістали поранень. Лише за останні два місяці 2016 українські позиції були обстріляні понад 2500 разів, у результаті чого 12 військовослужбовців загинули і понад 150 дістали поранень ", - йдеться в заяві МЗС, оприлюдненій в понеділок.

У МЗС наголосили, що за період агресії під командуванням російських офіцерів на Донбасі була сформована 40-тисячна армія, укомплектована і профінансована російською стороною.

"Ця армія оснащена сучасною російською зброєю: важка артилерія і реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", "Торнадо" і ТОС-1 "Буратіно", засоби шифрованого зв'язку і спостереження (електронні військові комплекси" Ртуть-БМ "," Шипшина -Аеро "," Леєр-2 ", 1РД257" Красуха-4 "), зенітно-ракетні комплекси" Бук "(SA-11 Gadfly)," Стріла "(SA-13 Gopher)," Панцир "(SA-22 Greyhound ). Зараз на озброєнні цієї армії є близько 470 танків, 870 бронетранспортерів, 450 артилерійських систем, 190 РСЗВ. Росія також використовує такі заборонені види зброї, як ракети з касетною головною частиною (9М55К) і протипіхотні міни (PMN-2, MON-50 ) ", - йдеться в заяві.

В українському зовнішньополітичному відомстві також заявили, що Росія не виконала жодного зі своїх зобов'язань відповідно до Мінської и Зокрема, Росія і контрольовані нею бойовики продовжують військові провокації, зокрема із застосуванням зброї, що має бути відведена під контролем і моніторингом ОБСЄ - реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), артилерії, мінометів калібром 82 і 120 мм. Російські війська на Донбасі безперешкодно продовжують ротацію, тренування і постачання через неконтрольовані ділянки державного кордону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА