13:16 01.03.2016

Більше половини українців вважають Мінські угоди швидше невигідними для України

2 хв читати
Більше половини українців вважають Мінські угоди швидше невигідними для України

Більше половини опитаних українців (51,6%) вважають, що Мінські угоди тією чи іншою мірою є невигідними для України, свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Інститутом Горшеніна.

Дані дослідження, результатами якого має в своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна", свідчать, що менше третини (28,2%) вважають їх вигідними, 20,2% респондентів не змогли відповісти на відповідне запитання.

При цьому переважна більшість українців - 80,5% опитаних стверджують, що знають про Мінські угоди, 18,6% - не знають і 0,9% не змогли сказати. Згідно з даними опитування, саме російська влада є здебільшого відповідальною за невиконання Мінських угод - 45,9%, на бойовиків "ЛНР / ДНР" вказали 17,1%, ще 14,7% сказали, що українська влада не виконує Мінських угод.

Відповідаючи на запитання щодо діяльності місії ОБСЄ на Донбасі, 46,9% оцінили її тією чи іншою мірою негативно, 35,6% - позитивно, ще 17,5% опитаних не змогли оцінити роботу місії.

Половина українців (51,2%) не підтримує ідею референдуму про внесення змін до Конституції, передбачених Мінськими угодами, 35,9% тією чи іншою мірою підтримують проведення такого референдуму. Але якби такий референдум відбувся, то більшість українців проголосували б проти внесення змін до Конституції і законодавства України.

Зокрема, дослідження показало, що понад 60% українців проти амністії особам, які воювали на стороні "ДНР/ЛНР". "Українці не готові бачити представників "ДНР/ЛНР" як у Верховній Раді (проти надання можливості балотуватися в парламент представникам цих організацій виступають 68,6% опитаних), так і в органах місцевого самоврядування (проти висловилося більше половини (55,7%) респондентів)", - йдеться в результатах опитування.

До ідеї децентралізації українці ставляться досить прихильно: 62,4% респондентів тією чи іншою мірою підтримують цю реформу.

Відповідаючи на запитання щодо того, яким є варіант вирішення ситуації на сході України, 34,1% вказали на наступ українських військ для відновлення контролю над усією територією України, 24,2% - особливий статус окремих районів Донбасу в рамках Мінських угод, 11,5% висловилися за заморожений конфлікт, 9,2% - за передання окупованих територій Росії, ще 21% не змогли відповісти.

Опитування показало, що більше половини (55,2%) стверджують, що війна на Донбасі не зачепила безпосередньо їх та їхніх близьких. "Родичі, друзі або знайомі, які воювали, є у 42,8% опитаних респондентів", - йдеться в результатах.

Інститут Горшеніна провів всеукраїнське соціологічне дослідження на тему "Суспільно-політичні настрої населення України" з 8 до 17 лютого 2016 р. Загалом згідно з вибіркою, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України, було опитано 2000 респондентів віком від 18 років, у всіх регіонах України (без урахування населення окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей). Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

На Харківщині внаслідок атак агресора загинули дві людини, дев’ятеро поранено

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА