14:31 01.03.2016

До Нацполиції з 26 лютого надійшло 19 заявок від російських перевізників на супровід фур на платних підставах

2 хв читати
До Нацполиції з 26 лютого надійшло 19 заявок від російських перевізників на супровід фур на платних підставах

Національна поліція України на платних підставах супроводжує транспортні засоби, з 26 лютого надійшло 19 відповідних заявок від російських перевізників, інформують в Національній поліції України.

"Національна поліція дійсно надає послуги супроводу транспортних засобів з території України. Але ця послуга надається виключно після подання відповідної заявки на добровільній основі і є платною. Заявник може оформити таку заявку в 17 пунктах пропуску, сплативши відповідно через термінал або банківську установу", - розповів у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" начальник департаменту комунікацій Нацполіції Ярослав Тракало.

За його словами, коли заявник оплачує таку послугу і укладає договір, співробітники Національної поліції супроводжують транспортні засоби заявника по 37 транснаціональних коридорах, карта яких є на сайті Нацполіції.

При цьому начальник департаменту комунікацій звернув увагу, що йдеться не лише про супровід російських фур. "Тобто може звернутися будь-який громадянин будь-якої держави (для надання послуг супроводу - ІФ) ", - зазначив Я.Тракало.

Він поінформував, що на таку послугу з 26 лютого станом на сьогодні надійшло 19 заявок. Відповідаючи на уточнювальне запитання, від представників вантажоперевізників яких країн надійшли такі заявки, Я.Тракало сказав: "Це усе російські фури".

Відповідаючи на запитання про те, куди саме слід подавати заявку, чиновник зазначив, що йдеться про звернення в пунктах пропуску. Що стосується вартості послуг супроводу, то, за його словами, вона варіюється і залежить від багатьох чинників, зокрема кілометражу. "Коли такий договір є, то підрозділи гарантування безпеки дорожнього руху супроводжують такі автомобілі", - сказав Я.Тракало.

Відповідаючи на запитання про те, чи досить сил і засобів Нацполіції для забезпечення такої послуги, начальник департаменту сказав: "Гадаю, що досить. Такі функції виконуватимуться підрозділами в кожному регіоні, через який лежатиме маршрут". Я.Тракало уточнив, що, зокрема, у Львівській області, де немає дорожньої патрульної служби, але є патрульні, послуги супроводу надають патрульні, а на іншій території - підрозділи гарантування безпеки дорожнього руху.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА