11:30 02.03.2016

Прокуратура внесла апеляцію щодо умовно-дострокового звільнення Лозінського

2 хв читати

Бориспільська місцева прокуратура внесла апеляцію на рішення Бориспільського міськрайонного суду щодо умовно-дострокового звільнення колишнього народного депутата Віктора Лозінського, засудженого за вбивство, повідомила прес-секретар прокуратури Київської області Катерина Хоменко.

"Сьогодні Бориспільською місцевою прокуратурою внесена апеляція на рішення Бориспільського міськрайонного суду щодо умовно-дострокового звільнення колишнього народного депутата Віктора Лозінського. Ми вважаємо, що не встановлено, що засуджений протягом усього встановленого періоду відбування покарання мав добросовісне ставлення до праці і зразкову поведінку", - сказала О.Хоменко "5 каналу".

Як повідомлялося, наприкінці лютого 2016 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області постановив застосувати умовно-дострокове звільнення стосовно колишнього народного депутата України В.Лозінського, який відбуває тюремне покарання за умисне вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника. Скан-копію тексту постанови, датованої 25 лютого цього року, оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook екс-голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький.

У свою чергу в понеділок, 29 лютого, прес-секретар прокуратури Київської області Катерина Хоменко заявила, що прокуратура має намір оскаржити УДЗ В.Лозінського, засудженого за умисне вбивство.

23 грудня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав так званий закон Савченко - закон "Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення у строк покарання", згідно з яким суди зобов'язані враховувати засудженим кожен день, проведений у СІЗО, як два дні відбування покарання.

У січні ЗМІ повідомили, що В.Лозінський подав документи на перерахунок терміну згідно із "законом Савченко", і його клопотання частково задоволено. 25 січня відбулося засідання з перерахунку терміну В.Лозінському, клопотання було задоволено частково, у відбутий термін було зараховано 4 роки і 36 днів, після чого він отримав право на умовно-дострокове звільнення.

Дніпровський райсуд Києва у квітні 2011 року засудив В.Лозінського до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських мотивів В.Олійника, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю та боєприпасами. Таким чином, із шести статей звинувачення, за якими прокуратура передавала матеріали справа стосовно В.Лозінського до суду, його було засуджено за двома статтями. Суд також зобов'язав В.Лозінського відшкодувати судові витрати за проведені експертизи в сумі понад 10 тис. грн.

Апеляційний суд Києва 26 березня 2013 року пом'якшив вирок В.Лозінському, зменшивши термін ув'язнення на рік.. Пізніше Вищий спеціалізований суд із розгляду кримінальних і цивільних справ, розглянувши касацію на вирок екс-нардепу, зменшив термін ув'язнення його на чотири роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА