16:53 02.03.2016

Підписані в Мінську представниками України, РФ і ОБСЄ два документи мають завізувати в Донецьку/Луганську

2 хв читати
Підписані в Мінську представниками України, РФ і ОБСЄ два документи мають завізувати в Донецьку/Луганську

Підписи під двома документами під час засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі поставили представник України Леонід Кучма, ОБСЄ - Мартін Зайдік і Росії - Борис Гризлов, документи повинні завізувати керівники так званих "ДНР"/"ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький, повідомила прес-секретар представника України в Тристоронній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

"У Мінську завершена сьогоднішня робота Тристоронньої контактної групи. Сьогодні підписані два документи. У першій угоді йдеться про припинення навчань з бойовою стрільбою уздовж 30-кілометрової зони вздовж лінії зіткнення", - повідомила Д.Оліфер на своїй сторінці у Фейсбук у середу.

Вона зазначила, що представники окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) спільно з представниками збройних сил Російської Федерації регулярно проводять такі навчання. "Постріли під час таких навчань мають провокаційний характер і можуть спричинити реакцію у відповідь так само, як і залпи зброї під час бойових дій. Крім того, СММ ОБСЄ фіксує усі постріли вздовж лінії зіткнення. Слід зазначити, що Україна не веде навчань у цій частині Донбасу. Ця угода набуває чинності з 4 березня 2016 року", - написала вона.

Друге рішення, за словами прес-секретаря Л.Кучми, стосується технічних аспектів завершення розмінування на 12 погоджених ділянках уздовж лінії зіткнення. У документі детально розписано всі деталі робіт із розмінування, зокрема обгороджування і маркування територій, уражених мінами поблизу контрольно-пропускних пунктів.

"Від України документи підписав Леонід Кучма, від ОБСЄ - Мартін Зайдік, від Росії - Борис Гризлов. До зустрічі міністрів закордонних справ країн "Нормандської четвірки", запланованої на 3 березня 2016 року в Парижі, документи мають бути завізовані Олександром Захарченком і Ігорем Плотницьким", - поінформувала Д.Оліфер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА