14:43 04.03.2016

У Києві СБУ перекрила канал виїзду за кордон українських фахівців ОПК

1 хв читати
У Києві СБУ перекрила канал виїзду за кордон українських фахівців ОПК

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України у Києві перекрили канал виїзду за кордон вітчизняних фахівців оборонно-промислового комплексу для незаконного надання послуг військового призначення.

Як повідомляє прес-служба СБУ, організували канал українець і громадянин однієї з країн Близького Сходу, також залучалися фахівці з українських бронетанкових заводів. Співробітники спецслужби затримали шістьох українських фахівців, які повернулися після здійснення ремонту 25 одиниць бронетехніки.

За інформацією відомства, "відрядження" відбувалися під час офіційних відпусток на українських підприємствах без отримання відповідного дозволу Державної служби експортного контролю України. На території іноземної військової бази вітчизняні фахівці ремонтували військову техніку.

Правоохоронці встановили осіб-організаторів каналу та задокументували закордонні візити більш ніж двадцяти вітчизняних фахівців. Перевіряється інформація про причетність до виїзду фахівців за кордон керівництва заводів оборонно-промислового комплексу.

СБУ направила матеріали протиправної діяльності до органу досудового слідства для прийняття рішення про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА