14:41 09.03.2016

Детективи склали підозру топ-менеджеру НАК "Нафтогаз України" Пасішнику

2 хв читати
Детективи склали підозру топ-менеджеру НАК "Нафтогаз України" Пасішнику

Детективи Національного антикорупційного бюро України склали повідомлення про підозру виконавчого директора НАК "Нафтогаз України", в. о. заступника голови правління цієї компанії Андрія Пасішника у втручанні в діяльність державного діяча, але особисто вручити підозру їм не вдалося через необхідність топ-менеджера перебувати на лікуванні за кордоном.

"9 березня детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" А. Пасішника у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність державного діяча)", - повідомляє прес-служба НАБУ.

За інформацією НАБУ, повідомлення про підозру мало бути вручено особисто А. Пасішнику 9 березня на допиті в Бюро. Однак у ніч на 9 березня А. Пасішник повідомив детективу, що не зможе з'явитися до НАБУ до 1 квітня за термінової відправки на лікування за кордон. Таким чином, письмове повідомлення про підозру було направлено поштою за місцем проживання в порядку, передбаченому ч. 1 ст. 278 КПК України. Наразі проводиться перевірка достовірності інформації про поважність причини неявки топ-менеджера НАК.

У НАБУ нагадали, що 3 лютого детективи Бюро почали перевірку фактів, озвучених міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавічусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку першого заступника лідера фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка та інших народних депутатів.

Під час розслідування за попередньої правовою кваліфікацією правопорушення за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) детективи НАБУ встановили факт здійснення з 25 січня до 1 лютого незаконного впливу А. Пасішником на А. Абромавічуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра. За цим фактом 24 лютого детективи НАБУ зареєстрували кримінальне провадження за ч. 1 ст. 344 КК України.

Досудове розслідування за інформацією, наданою главою МЕРТ, триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА