15:37 10.03.2016

Кабмін України має намір погасити борги кримськотатарського телеканалу АТR

2 хв читати
Кабмін України має намір погасити борги кримськотатарського телеканалу АТR

Уряд України має намір погасити борги кримськотатарського телеканалу АТR перед компанією-оператором.

Як розповів на засіданні Кабінету Міністрів у четвер міністр інформаційної політики України Юрій Стець, раніше шведська компанія, що володіє супутником "Astra 4A", через які здійснюється мовлення телеканалу ATR, за борги збиралася відключити цей телеканал.

"Я зв'язався з представниками цієї компанії, уряд України гарантував, що упродовж двох тижнів ми розв'яжемо цю проблему. Зі свого боку вони надали гарантію, що сигнал телеканалу ATR не вимикатиметься до вирішення проблеми", - сказав міністр.

Він поінформував, що представникам Мінінформполітики вдалося домовитися про реструктуризацію боргу.

"І вже зараз можу сказати, що сума в 10 млн грн буде зменшена як мінімум удвічі. Попри те, що телеканал комерційний, влада України повинна гарантувати і знайти кошти у бюджеті для того, щоб єдиний у світі кримськотатарський телеканал не зник з ефіру", - заявив Ю.Стець.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк нагадав, що в держбюджеті на 2016 рік на підтримку кримськотатарського народу передбачені близько 60 млн грн.

"Прошу Мінфін спільно з Мінінформполітики вирішити це питання і знайти 5 млн... для того, щоб цей канал і далі функціонував", - заявив прем'єр.

Як повідомлялося, на початку березня Мінінформполітики заявило про намір надіслати листа шведській компанії "SES ASTRA AB" щодо відстрочення часу погашення боргових зобов'язань з боку компанії "АТЛАНТ-СВ" (телеканал "ATR").

"В умовах ризиків для подальшого мовлення телеканалу Міністерство інформаційної політики вже сьогодні надішле листа в компанію "SES ASTRA AB" (Швеція) про відстрочення дати виконання боргових зобов'язань з боку компанії "АТЛАНТ-СВ" ("ATR"). На найближчому засіданні уряду Міністерство інформаційної політики України винесе для обговорення і ухвалення рішення по сплаті наявного боргу телеканалу "ATR", зокрема, за рахунок засобів, передбачених в державному бюджеті для вирішення проблем Криму", - повідомлялося 1 березня в заяві Мінінформполітики.

Раніше того ж дня заступник гендиректора ATR Айдер Муждабаєв заявив, що найближчими днями два кримськотатарські канали - ATR і Lâle - можуть припинити мовлення на Кримський півострів: "Завтра-післязавтра ATR і дитячий телеканал Lâle можуть припинити мовлення на Крим. Тому що кримськотатарський канал, у якого влада Росії відняла все, не може більше оплачувати трансляцію через супутник, а влада України не хоче".

Єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR з 00.00 1 квітня 2015 року припинив мовлення в Криму, оскільки Роскомнагляд відмовився зареєструвати його відповідно до російського законодавства.

У червні, після більш ніж 2,5 місяця зупинки, АТR відновив мовлення з Києва.

Власником каналу АТR є Ленур Іслямов - координатор громадянської акції з приводу блокади Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА