16:50 10.03.2016

Проблема з допуском українських консулів до політв'язнів у РФ зумовлена позицією російської сторони щодо громадянства - Мін’юст

2 хв читати
Проблема з допуском українських консулів до політв'язнів у РФ зумовлена позицією російської сторони щодо громадянства - Мін’юст

У Росії перебувають щонайменше 29 політичних ув’язнених громадян України, повідомив заступник міністра юстиції Сергій Петухов.

"Ми говоримо про 28 українських політв'язнів із Криму. Плюс Надія Савченко. Також є люди з Донбасу. Але насправді цих людей більше, про багатьох ми просто не знаємо - публічною стає лише невелика частина того, що відбувається там (у Росії - ІФ)", - сказав С.Петухов на брифінгу в четвер, відповідаючи на відповідне запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Заступник міністра також повідомив, що російська сторона автоматично вважає кримських ув'язнених громадянами Росії, тому є проблеми з допуском до них українських консулів та наданням їм правової допомоги від України.

У свою чергу міністр юстиції Павло Петренко нагадав, що Україна звернулася до Росії з проханням передати ув'язнених українській стороні. "Ми сьогодні звернулися публічно до російської сторони, щоб не домішували політику, а суто з гуманітарних міркувань вони передали цих політв'язнів громадян України на територію України", - сказав він.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду доручив Міністерству закордонних справ приєднатися до роботи в цьому питанні та залучити міжнародних партнерів.

"Міністерство закордонних справ, я прошу вас підключитися до цієї важливої справи, щоб усі наші західні партнери так само підтримали запит української сторони", - сказав він.

Глава Мін’юсту України зазначив, що на сьогодні стан здоров'я чотирьох засуджених українців, яких уже етапували до російських колоній, дуже важкий.

"Російські вироки вже набули чинності, і українські політв'язні вже перебувають у колоніях. Вони у важкому стані, для деяких існує реальна загроза життю, в Афанасьєва зараження крові, належного медобслуговування немає", - наголосив П.Петренко.

Йдеться про громадян України Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка та Юрія Солошенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА