12:20 12.03.2016

Порошенко виявив інтерес до "плану Медведчука" з пропозицією створення в ОРДЛО адміністрацій на чолі з Ахметовим і Бойком – газета

2 хв читати
Порошенко виявив інтерес до "плану Медведчука" з пропозицією створення в ОРДЛО адміністрацій на чолі з Ахметовим і Бойком – газета

Президент України Петро Порошенко зацікавився ідеєю створення в ОРДЛО (окремих районах Донецької та Луганської областей - ІФ) адміністрацій, які б очолили люди, які влаштовують Київ і Москву, пише тижневик "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на свої джерела.

"Путін, за нашими відомостями, підтвердив готовність замінити Захарченка та Плотнікова менш одіозними персонажами. Порошенко, як нам стало відомо, проявив інтерес до "плану Медведчука" (лідер громадського руху "Український вибір", спецпредставник України з гуманітарних питань у рамках Тристоронньої контактної групи Віктор Медведчук – ІФ), що передбачає створення в ОРДЛО адміністрацій, які очолили б фігури, які влаштовують і Київ, і Москву. Сам же Віктор Володимирович, судячи з усього, підказав Петру Олексійовичу кандидатів - Ріната Ахметова та Юрія Бойка. Кажуть, кандидатури президенту сподобалися", - наголошується в статті.

Джерело видання також зазначає, що П. Порошенко провів попередні переговори з обома кандидатами і обидва нібито погодилися.

"Путіна з цією пропозицією ознайомили, але згоди ще не отримали... Наприклад, до Ріната Ахметова великої довіри Путін не відчуває. Його підточила як ахметівська позиція "ні нашим, ні вашим", так і позитивні відгуки Вікторії Нуланд про українського олігарха під час літнього візиту держсекретаря Керрі в Сочі. До Бойка в Кремлі довіра. Але знімати Бойка на лідерському безриб'ї з "Опозиційного блоку"? Чи ризикувати долею керівника поки що єдиної проросійської сили в українському парламенті? Чи створити йому в Луганську трамплін для стрибка на Київ"? У що це обійдеться Кремлю?" - пише автор статті, перший заступник головного редактора тижневика Сергій Рахманін.

Крім того, джерела видання стверджують, що П. Порошенко розглядає можливість проведення референдуму, на якому громадяни України мають висловити своє ставлення до ідеї автономії захоплених територій Донбасу. "Нещодавно він, за словами наших джерел, періодично повертається до ідеї, від якої сам же відмовився в 2015 році. Йдеться про можливість проведення референдуму, на якому громадянам України належить висловити своє ставлення до ідеї автономії захоплених територій Донбасу".

За інформацією С. Рахманіна, главу держави непокоїть чисто технічний момент: "Після виборів в ОРДЛО ці території, що раніше не були підконтрольними Києву де-факто, але будуть такими де-юре. І тамтешні мешканці знову зможуть брати участь у загальнонаціональних виборах. У всякому разі, Москва це питання порушувала."

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА