12:41 12.03.2016

До рішення суду в справі Савченко про її передання Україні не йде - МЗС РФ

2 хв читати
До рішення суду в справі Савченко про її передання Україні не йде - МЗС РФ

Питання передання української льотчиці Надії Савченко Києву не розглядатиметься на порядку денному доти, доки суд не винесе рішення у її справі, заявила в суботу офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

"Зараз про це не йдеться і не йшлося доти, доки не буде рішення суду", - сказала вона в ефірі програми "Вести в суботу з Сергієм Брильовим" на телеканалі "Росія 1" (ВДТРК).

Так М. Захарова відповіла на прохання прокоментувати повідомлення Мін'юсту РФ про отримання запиту від українських колег про передання Києву засуджених українців, які перебувають у РФ.

За словами офіційного представника МЗС Росії, "який би тиск не чинився на російське правосуддя, на, зокрема, російську громадську думку, суд буде доведений до кінця і буде винесений вирок". "Зараз слово за судом", - наголосила вона.

Коментуючи заяви Вашингтона про те, що утримання Н.Савченко під вартою в РФ порушує положення Мінських домовленостей про необхідність звільнити всіх незаконно утримуваних осіб, М. Захарова нагадала, що "Мінські домовленості присвячені двом конфліктуючим сторонам всередині українського кризи".

"Йдеться про офіційну Києва та Донбасу. Все. Крапка", - сказала вона.

Кримінальну справу стосовно Н.Савченко розглядає Донецький міський суд Ростовської області РФ. Під час засідання в Донецькому міськсуді 17 грудня 2015 року Н.Савченко оголосила голодування до кінця процесу в її справі, а 4 березня - заявила про сухе голодування, відмовившись вживати воду, проте перервала її 10 березня до винесення вироку суду, запланованого на 21-22 березня.

Минулої п'ятниці прес-служба Мін'юсту Росії повідомила, що відомство протягом місяця відповість Україні на запит про передання цій державі засуджених в РФ українців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА