11:51 21.03.2016

На суд Н.Савченко прибули дипломати з 13 країн, але до зали суду їх не пустили

2 хв читати
На суд Н.Савченко прибули дипломати з 13 країн, але до зали суду їх не пустили

На засідання Донецького міського суду Ростовської області РФ у справі щодо української льотчиці, народного депутата Надії Савченко прибули дипломати з 13 країн світу, однак до приміщення суду їх не допустили.

"Марія Іонова (народний депутат від БПП, член української парламентської делегації на підтримку Н.Савченко - ІФ) повідомила, що на судове засідання в Донецький суд прибули дипломати з 13 країн, зокрема і зі Сполучених Штатів Америки. Однак, за її словами, дипломатів, а серед них і Томаса Ортехса, голову політичної місії ЄС, не пустили до приміщення суду ", - написала прес-секретар лідера фракції БПП Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook в понеділок.

У свою чергу, присутній на засіданні суду народний депутат фракції "Батьківщина" Олексій Рябчин підтвердив цю інформацію. "13 іноземних дипмісій до зали не пустили-стоять на вулиці", - написав він у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у понеділок.

За словами парламентарія, засідання суду триває. "Суддя монотонно бубонить, Надя переморгувалася з нами і жестами показує, що їй нудно", - написав О.Рябчін.

Як повідомлялося, українська парламентська делегація на підтримку Н.Савченко в п'ятницю вранці пройшла паспортний контроль на кордоні з РФ і попрямувала до суду. З дев'яти парламентаріїв до РФ не пропустили представника України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи із мирного врегулювання ситуації на Донбасі, народного депутата із фракції "Блок Петра Порошенка" Ірину Геращенко.

У складі парламентської делегації, присутньої на засіданні суду: члени фракції "Батьківщина" Олена Кондратюк, Вадим Івченко, Олексій Рябчін, Сергій Євтушок, Валерій Дубіль, фракції "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова та Ірина Луценко, а також позафракційний Віктор Кривенко. Разом з ними до ростовського Донецька вирушив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

На Харківщині внаслідок атак агресора загинули дві людини, дев’ятеро поранено

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА