11:59 21.03.2016

Іноземні спецслужби готували замах на російських спецназівців Єрофєєва і Александрова в центрі Києва

2 хв читати
Іноземні спецслужби готували замах на російських спецназівців Єрофєєва і Александрова в центрі Києва

Заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє про те, що згідно з наявною інформацією, на російських спецназівців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова з боку іноземних спецслужб готувався замах у центрі Києва.

"Отримано інформацію, що під час етапування готувався замах на життя Єрофєєва і Александрова", - сказав А.Матіосу на брифінгу в Києві в понеділок.

Він додав, що рішення усунути російських військових було ухвалено через те, що викрасти їх іноземним спецслужбам не видавлялося можливим.

Прокурор уточнив, що інформація про спробу фізичної ліквідації спецназівців отримана 16 лютого від розвідорганів України, що було підтверджено іноземними партнерами.

А.Матіос розповів, що "для недопущення ескалації ситуації, створення картинки про радикалізм українського правоохоронного блоку або інших національно свідомих елементів у бік громадян РФ" було ухвалено рішення про заборону всіх заарештованих за різними статтями, зокрема О.Александрова та Є.Єрофєєва, до зали судового засідання.

"На вимогу державного обвинувача щодо необхідності проведення виїзного засідання суду або відеоконференції, без доставки Александрова і Єрофєєва до зали суду, захист цих військових категорично протестував. А зараз помічники захисників, зокрема адвоката Соколовської, максимально створюють передумови, щоб не давати показання про своє місцезнаходження в Києві адвоката Грабовського ", - вказав А.Матіос.

Раніше, на початку березня, в.о. генерального прокурора України Юрій Севрук заявляв, що є інформація про можливий замах на життя російських військовослужбовців Є.Єрофєєва і О.Александрова тому на одне із засідань суду їх не доставляли.

Як повідомлялося, російські спецназівці О.Александров і Є.Єрофєєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО поблизу м. Щастя Луганської області при спробі захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення загинув один український військовий, троє дістали поранень. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу. Затримані були переведені до Києва до Головного клінічного шпиталю Міноборони. 29 травня хлопцям були зроблені планові операції.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР", а потім Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

15 жовтня колегія Вищого спеціалізованого суду України визначила, що справа росіян розглядатиме Голосіївський райсуд Києва. Розгляд кримінальної справи по суті розпочався 10 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА