12:55 21.03.2016

Суд щодо екс-мера Києва Попова перенесено на 29 березня

2 хв читати
Суд щодо екс-мера Києва Попова перенесено на 29 березня

У зв'язку з неявкою частини постраждалих у справі за обвинуваченням екс-глави Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова в причетності до розгону активістів Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013 року засідання Шевченківського районного суду м.Києва перенесено на 29 березня .

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в понеділок безпосередньо в залі суду був допитаний один постраждалий. Крім того, з Залізничного районного суду Львова були віддані матеріали допиту ще двох постраждалих. Водночас, у Львові мало бути допитано троє осіб, а в Києві - двоє, таким чином двоє з п'яти постраждалих до суду не з'явилися.

У зв'язку з цим суддя Шевченківського суду перенесла засідання на 29 березня на 9.00. Також вона оприлюднила графік наступних засідань у справі щодо О.Попова на квітень поточного року: вони пройдуть 11 квітня о 10.00, 19 квітня о 9.30 та 26 квітня о 11.00.

За словами захисників О.Попова, загалом у справі значаться 84 постраждалих. Наразі допитано вже близько 30 з них, але точну цифру захисники екс-мера назвати не змогли.

Як повідомлялося, після допиту потерпілих суд має намір опитати 200 свідків, заявлених прокуратурою, і близько 40, заявлених з боку відповідача. У вересні минулого гожа захисники О.Попова заявляли, що слухання справи може тривати ще близько півтора років, якщо далі продовжуватиметься такими темпами.

Сам О.Попов заявляв про наміри оскаржити в Європейському суді з прав людини вироку суду, якщо він буде обвинувальним.

О.Попов підозрюється в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ст.340, ч.2 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій посадовою особою), ст.27 (співучасть у злочині) і ч.3 ст.365 (перевищення влади або посадових повноважень) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА