11:51 22.03.2016

Порошенко цього тижня підпише указ про демобілізацію

1 хв читати
Порошенко цього тижня підпише указ про демобілізацію

Президент України Петро Порошенко повідомив, що цього тижня підпише указ про звільнення призваних до Збройних сил країни у рамках мобілізації військовослужбовців.

"Цього тижня я підпишу указ про демобілізацію військовослужбовців", - заявив він під час зустрічі з командирами Збройних сил України середньої ланки управління (бригад, батальйонів) у Києві у вівторок.

Президент також додав, що планується суттєво скоротити плани щодо мобілізації.

"Ще раз наголошую, що моє завдання - щоб левова частина комплектації (частин та підрозділів - ІФ) відбувалася через контрактну складову", - сказав президент, нагадавши, що влада робить усе для підвищення привабливості служби за контрактом.

Як повідомлялося, шоста хвиля часткової мобілізації відбулася в червні-серпні 2015 року.

27 лютого міністр оборони Степан Полторак заявляв, що завдяки збільшенню кількості контрактників у разі ухвалення рішення про чергову хвилю мобілізації план буде значно менший, ніж раніше.

"Якщо у нас (під час демобілізації, запланованої на березень-квітень - ІФ) звільняється 45 тис. особового складу, то зараз навіть якщо буде необхідність мобілізації, ця цифра може бути 10-12 тис., тобто в рази менше, ніж було раніше. Це все завдяки тому, що було прийнято правильне рішення про збільшення грошової допомоги", - сказав С.Полторак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА