13:50 22.03.2016

Глава СБУ проти миру на Донбасі за всяку ціну: Я хочу, щоб мир настав завдяки нашій перемозі

2 хв читати
Глава СБУ проти миру на Донбасі за всяку ціну: Я хочу, щоб мир настав завдяки нашій перемозі

Глава Служби безпеки України Василь Грицак вважає, що мир на Донбасі має встановитися завдяки перемозі України, а не будь-якою ціною.

"Ви знаєте, я скажу відверто: я проти миру за всяку ціну. Насамперед, я хочу, щоб мир настав завдяки нашій перемозі", - сказав В.Грицак під час лекції в Національному університеті "Києво-Могилянська академія" у вівторок.

За словами керівника української спецслужби, Росія "робить усе для того, щоб наблизити мир" на своїх умовах. У цьому контексті В.Грицак продовжив: "Мене це точно не влаштовує, і особисто, і як керівника спецслужби".

"Ту аналітику, яку ми отримуємо із закритих та відкритих джерел як спецслужба... криза Росії піднімається з регіонального на федеральний рівень", - сказав глава СБУ. Він уточнив, що йдеться про багато чинників, зокрема санкційний тиск та ціни на нафту.

"На сьогодні можна критикувати Мінські домовленості, можна говорити все що завгодно, але вони залишаються базовими. Можна багато сперечатися про те, що має бути першим: проведення виборів, внесення змін до Конституції чи все-таки виведення російських військ, яких на нашій території від 4 до 6 тис. солдатів і офіцерів, кадрових військових, виведення важкого озброєння, закриття кордонів, допуск спостерігачів, проведення виборів за українським законодавством, а потім усе інше", - сказав В.Грицак.

При цьому він запевнив: "Ми робитимемо все можливе для того, щоб вийти переможцями з цієї ситуації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА