18:12 23.03.2016

Боротися з бурштиновим промислом у Рівненській області необхідно комплексно

2 хв читати
Боротися з бурштиновим промислом у Рівненській області необхідно комплексно

Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров виступає за комплексний підхід до вирішення проблеми незаконного видобутку бурштину в Рівненській області

"Ми готові підтримати поліцію та інші формування... але необхідно працювати з організаторами цих дій, а не з людьми, які риють лопатами. Це має бути комплексний підхід, а залучати лише Нацгвардію, на мою думку, безглуздо", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Ю.Аллеров наголосив, що бурштиновим промислом займаються люди "не зі зброєю, а з лопатами".

"На сьогодні якщо люди там вчиняють якісь незаконні дії, це має бути зафіксовано представниками поліції та прокуратури. І лише суд може визначити хто правий, хто неправий. Застосування Нацгвардії всередині країни чітко прописано в законодавстві. На сьогодні, напевно, не дуже правильно застосовувати військове формування безпосередньо до людей, до них необхідно застосувати іншу норму притягнення до відповідальності", - додав він.

При цьому командувач Нацгвардії наголосив: "Якщо буде небезпека поліції і буде питання надання їм допомоги - тоді так. Основним керівником із підтримання порядку це буде визначено - нас буде залучено в цьому регіоні".

Як повідомлялося, 17 березня голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ввести в північні райони області Нацгвардію та зупинити незаконний видобуток бурштину.

"Голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков офіційно звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням "прийняти рішення щодо введення додаткових підрозділів Національної поліції та частин Національної гвардії в північні райони Рівненської області з метою припинення нелегального видобутку бурштину та зменшення криміногенної напруги в регіоні", - йдеться в повідомленні прес-служби ОДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив з президентом Фінляндії оборонну співпрацю та будівництво укриттів

Посли ЄС 8 травня розглянуть План для України, необхідний для Ukraine Facility

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА