11:44 24.03.2016

Влада Києва оцінює вартість будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену в 31,5 млрд грн

2 хв читати
Влада Києва оцінює вартість будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену в 31,5 млрд грн

Влада Києва оцінює вартість будівництва Подільсько-Вигурівської лінії столичного метрополітену в 31,5 млрд грн, свідчать дані плану заходів на 2016-2018 рр. з реалізації стратегії розвитку Києва до 2025 року, закріпленого розпорядженням Київської міськдержадміністрації (КМДА) №100 від 26 лютого 2016 року.

У документі зазначено, що будівництво лінії дасть змогу поліпшити транспортне сполучення з масивами Троєщина, Лісовий, Воскресенка, Райдужний, а також майбутньою забудовою Русанівських садів, зробивши їх більш привабливими для проживання.

Згідно з планом, у 2016 році на будівництво лінії планується витратити 635 млн грн, у 2017-му - 540 млн грн, у 2018-му - 2,692 млрд грн за рахунок бюджету міста, власних коштів метрополітену та інших джерел.

Як повідомлялося, перша черга Подільсько-Вигурівської лінії матиме шість станцій: "Глибочицька" (пересадка на "Лук'янівську"), "Подільська" (пересадка на "Тараса Шевченка"), "Суднобудівна" (на Рибальському острові), "Труханів острів", "Затока Десенка", "Райдужна". Потім цю лінію буде продовжено на Троєщину уздовж проспекту Маяковського, а від Лук'янівки через вокзал Київ-Пасажирський до аеропорту "Київ" у Жулянах.

У 2013 році Олександр Попов, який очолював КМДА, заявляв про наміри влади Києва за сприяння Зовнішекономбанку Росії залучити кредит на суму $700 млн для будівництва першої черги метро на Троєщину, проте цього не сталося.

Будівництво Подільського мостового переходу, яким також проходитиме зазначена ліня метро, було розпочато наприкінці 2003 року. Спочатку його вартість оцінювалася в $500 млн.

Програма соціально-економічного розвитку Києва на 2016 рік передбачає виділення КП "Київський метрополітен" 879,5 млн грн на будівництво четвертої лінії столичного метрополітену від вул. Велика окружна до житлового масиву Троєщина.

Столичний метрополітен у лютому поточного року оголосив тендер на закупівлю проектних робіт (стадія техніко-економічного обґрунтування) з будівництва четвертої лінії метро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА