15:52 29.03.2016

Сакварелідзе вважає своє звільнення зачисткою проти тих, хто бореться з корупцією

2 хв читати
Сакварелідзе вважає своє звільнення зачисткою проти тих, хто бореться з корупцією

Звільнений заступник генерального прокурора України - прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе розцінює своє звільнення як зачистку в органах прокуратури від охочих боротися з корупцією і старою системою.

"Така атака на мене і нашу команду - це сигнал про те, що насправді справжні реформи в Україні не потрібні правлячій верхівці, і це факт. Це зачистка від тих, хто готовий щодня безкомпромісно боротися з корупцією і старими засадами", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві, коментуючи своє звільнення.

Д. Сакварелидзе зазначив, що він порушив прокурорську етику тільки в розумінні цього терміну нинішнім керівництвом Генеральної прокуратури України.

"У чому полягає їхнє розуміння порушення прокурорської етики? Це крадійство, корупція і кругова порука. Так, цю прокурорську етику я порушував, і завжди порушуватиму", - наголосив він.

Звільнений заступник генпрокурора зазначив, що одним з приводів для його відставки стало звернення народних депутатів Сергія Ківалова, Дмитра Голубова, Олександра Пресмана, Євгена Дейдея та інших.

"Хочу нагадати громадськості, що один з них є одним з найвідоміших міжнародних хакерів і аферистів, інший є затятим апологетом сепаратизму і російського світу не лише в Одеській області, але і в усій Україні, третій - один з головних контрабандистів в Одесі, четвертий є раніше чотири рази судимим за тяжкі й менш тяжкі злочини", - вказав він.

Як повідомлялося, заступник генерального прокурора України Д.Сакварелідзе 29 березня уранці був звільнений з органів прокуратури у зв'язку з притягненням до дисциплінарної відповідальності і скасуванням його посади.

26 березня група народних депутатів від Одеської області підтримали звернення керівників територіальних прокуратур України про звільнення Д.Сакварелідзе із займаної посади і органів прокуратури взагалі. На думку підписантів, Д.Сакварелідзе за півроку нічого не зробив для зміцнення законності і правопорядку в області, розкриття і розслідування злочинів і на своєму посту працює виключно в інтересах глави Одеської обладміністрації Михайла Саакашвілі.

Сам Д.Сакварелідзе пов'язує тиск на нього у зв'язку з розслідуванням т.зв. "справи діамантових прокурорів" - щодо колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна. Зокрема, він повідомив, що 15 співробітникам Генпрокуратури України, що працювали над цією справою, вручили повідомлення про звільнення.

У Генпрокуратурі назвали звинувачення Д.Сакварелідзе безпідставними і популістськими, а також повідомили, що в Генпрокуратурі запущений процес реформування і усім співробітникам, що отримали попередження про звільнення, запропоновані вакантні посади в Генпрокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА