15:18 02.04.2016

Адвокати пов'язують вбивство Грабовського з його професійною діяльністю

2 хв читати
Адвокати пов'язують вбивство Грабовського з його професійною діяльністю

Голова Національної асоціації адвокатів України Лідія Ізовітова переконана, що вбивство їхнього колеги Юрія Грабовського пов'язане з його професійною діяльністю, і закликає українську владу захистити всіх адвокатів у країні.

"Ми розуміємо, що адвокатура таким чином знищується, навіть знищується фізично. Ми звернулися до всіх правоохоронних органів, звертаємося до президента (з проханням - ІФ) захистити адвокатів. Звертаємося до суддів, які просто зобов'язані за першої загрози адвокатам застосовувати заходи безпеки", - сказала вона журналістам після церемонії прощання з убитим Ю.Грабовським у Києві в суботу.

Л.Ізовітова наголосила, що для всіх адвокатів України є справою честі захистити пам'ять Ю.Грабовського, і вони все для цього робитимуть.

Вона переконана, що вбивство Ю.Грабовського пов'язане з його професійною діяльністю. "Ми висуваємо єдину версію, що його смерть пов'язана з адвокатською професійною діяльністю, особисті мотиви ми виключаємо", - заявила Л.Ізовітова.

Голова асоціації повідомила, що адвокати проводять власне розслідування, але про це буде йтиметься на стадії досудового розслідування і в суді, коли потрібно буде надавати докази. Вона також вважає закономірним, що розслідуванням вбивства Ю.Грабовського займається військова прокуратура.

"Ми розуміємо, що військова прокуратура взяла до свого провадження цю справу, тому що остання справа, в якій брав участь Юрій Грабовський, була пов'язана з розслідуванням військової прокуратури (справа російських спецназівців, затриманих у Луганській області - ІФ)", - сказала Л.Ізовітова.

У свою чергу, заступник голови Національної асоціації адвокатів України Валентин Гвоздій зазначив, що про вбивство Ю.Грабовського писали провідні світові ЗМІ, зокрема, Wall Street Journal, The New York Times та ін.

Він наголосив, що за останні три роки в Україні відзначається "найсильніший наступ на адвокатуру".

"Майже кожного тижня ми чуємо сумні новини, а іноді й трагічні. Тільки за березень у нас дві смерті адвокатів, загинули двоє наших колег, серед яких Юрій. Це пов'язано з професійною діяльністю в кожному випадку", – сказав він.

Адвокат зазначив, що великою проблемою є те, що в українському суспільстві наразі відбувається ототожнення адвоката з клієнтом. "Я закликаю цього не робити. Ми як священики, лікарі, маємо захищати кожного, хто потребує захисту", - сказав В.Гвоздій.

Він також повідомив, що сестра Ю.Грабовського визнана постраждалою у справі про його вбивство, її інтереси захищає адвокат Ігор Черезов.

"Ми співпрацюємо, але є таємниця слідства, тому все, що я зараз можу сказати, - це те, що Юрій загинув насильницькою смертю, яку не можна побажати навіть злому ворогові", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА