12:00 08.04.2016

Міклош може відмовитися від поста глави Мінфіну через незнання мови

2 хв читати
Міклош може відмовитися від поста глави Мінфіну через незнання мови

Колишній віце-прем'єр і екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош може відмовитися від поста міністра фінансів в уряді Володимира Гройсмана через недостатнє знання мови.

"Це, до речі, причина, через яку я, можливо, відмовлюся від посади міністра фінансів", - сказав він в інтерв'ю журналу "Новий час", опублікованому в п'ятницю.

І.Міклош пояснив, що для проведення реформ дуже важлива комунікація з суспільством - необхідно брати участь у телевізійних дебатах і доносити свою позицію. Він заявив, що розуміє майже все, що пишеться і говориться російською мовою, але його усна мова недостатньо хороша. "А з перекладачем брати участь в дебатах складно", - сказав він.

Як повідомлялося, І.Міклош дав попередню згоду увійти до складу Кабінету Міністрів України на чолі з чинним главою Верховної Ради Володимиром Гройсманом. Він зазначив, що для ухвалення остаточного рішення залишаються відкритими багато важливих питань: він згоден увійти до Кабміну за умови збереження за ним словацького громадянства, затвердження реформаторської і антикорупційної програми уряду, а також реформаторського складу уряду.

І.Міклош був міністром приватизації в Словаччині в 1991-1992 рр., віце-прем'єр-міністром економіки в 1998-2002 рр., міністром фінансів в 2002-2006 рр. і 2010-2012 рр., а також депутатом Народної Ради Словаччини в 2006-2010 рр. Нині - член консультативної ради групи економістів VoxUkraine.

З лютого 2015 року І.Міклош є радником міністрів фінансів Наталії Яресько і економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса. У травні 2015 року він спільно з главою інвесткомпанії "Драгон Капітал" Томашем Фіалою і музикантом Святославом Вакарчуком зареєстрував громадську організацію (ГО) "Центр економічної стратегії", позиціонуючи її як think tank.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА