11:29 13.04.2016

НАБУ закрило кримінальне провадження за фактом зловживання Гонтаревої службовим становищем

2 хв читати
НАБУ закрило кримінальне провадження за фактом зловживання Гонтаревої службовим становищем

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) закрило кримінальне провадження за фактом зловживання керівництвом Національного банку України (НБУ) службовим становищем із метою одержання вигоди для членів своєї сім'ї шляхом їх інформування про фінансовий стан Дельта Банку у зв'язку з відсутністю складу злочину.

"Кримінальне провадження, зареєстроване 16 грудня 2015 року за фактом зловживання керівництвом НБУ службовим становищем постановою Національного антикорупційного бюро (НАБУ) 12 квітня закрито у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення", - повідомили в НАБУ у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в постанові, досудове розслідування було розпочато на підставі заяви за фактом зловживання керівництвом НБУ службовим становищем із метою одержання вигоди для членів своєї сім'ї шляхом їх інформування про фінансовий стан Дельта Банку, що дало можливість зняти грошові кошти з депозитних рахунків на суму близько 12,6 млн грн.

Раніше в деяких ЗМІ з'явилася інформація про розслідування НАБУ щодо депозиту сина глави Нацбанку Валерії Гонтаревої (Антона Гонтарева) у Дельта Банку за підозрою в тому, що він начебто до введення у зазначений банк тимчасової адміністрації зміг вивести велику частину своїх депозитів.

Крім того, в соцмережах з'явилася інформація, що у невістки глави НБУ на рахунках у Дельта Банку до введення тимчасової адміністрації у банк було 12 млн грн.

У відповідь В.Гонтарева спростувала інформацію в ЗМІ про начебто участь її та членів її сім'ї у виведенні коштів із Дельта Банку.

"Публічно заявляю, що ні я, ні члени моєї сім'ї ніколи не займалися незаконними операціями і не мали мільйонів гривень на рахунках Дельта Банку", - заявила вона.

Крім того, на веб-сайті Дельта Банку на прохання тезки і невістки глави НБУ було оприлюднено інформацію про стан її рахунків. Згідно з даними банку, загальна сума на депозитному і чотирьох поточних рахунках Валерії Гонтаревої (невістки глави НБУ) у Дельта Банку станом на березень 2014 року (за рік до введення тимчасової адміністрації) становила 406 тис. грн.

Згідно з даними банку, станом на 3 березня 2014 року на ім'я В.Гонтаревої було відкрито п'ять банківських рахунків у національній та іноземній валютах, зокрема чотири поточні рахунки та один депозитний рахунок на загальну суму 406 тис. грн.

Станом на день введення тимчасової адміністрації до Дельта Банку - 3 березня 2015 року - залишок коштів на її рахунках становив 169,9 тис. грн, що відповідало розміру гарантованого відшкодування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 13 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні два кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ППО ліквідувала 13 ударних БПЛА у двох областях України

4 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Завершується судовий розгляд у справі Google щодо порушення антимонопольного законодавства

Кличко: сильної, демократичної та безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може

USAID анонсувала пакет допомоги аграрному сектору України на $60 млн

G-7 розглядає план надання Україні допомоги в розмірі 50 мільярдів доларів за ініціативою США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА