14:16 19.04.2016

Мера Вишгорода Момота звільнено під заставу

2 хв читати
Мера Вишгорода Момота звільнено під заставу

Заарештований з правом застави Печерським районним суд Києва міський голова Вишгорода Київської області Олексій Момот вийшов з в’язниці після внесення застави у розмірі 5 млн грн.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", мер Вишгорода був звільнений з-під варти у вівторок близько 13:00 за київським часом.

На запитання журналістів, чи продовжуватиме він виконувати свої обов'язки міського голови, О. Момот відповів: "З посади мене поки що не усунули, я зобов'язаний виконувати обов'язки міського голови".

Раніше голова Вишгородської районної державної адміністрації Олександр Горган повідомив, що 18 квітня за міського голову Вишгорода О. Момота було внесено заставу в розмірі 5 млн грн. Так, за його словами, 2 млн 585 тис. грн внесла дружина народного депутата із депутатської групи "Воля народу" Ярослава Москаленка, 1 млн 400 тис грн - позафракційний народний депутат України Юрій Дерев'янко, 1 млн грн вніс Сергій Костирко (трест "ПівденьАтомЕнергоБуд"), 15 тис. грн – "небайдужі жителі Вишгорода через рахунок дружини Вишгородського мера Марини Момот.

Як повідомлялося, 14 квітня прес-служба прокуратури Київської області повідомила про затримання О. Момота, який разом зі спільниками вимагав від представника будівельної фірми $300 тис, а також приміщення в 4 тис. кв. м у новобудові за неперешкоджання будівництву житлового комплексу. Мера затримали того ж дня в службовому кабінеті після передання EUR200 тис і документів, а його чотирьох спільників - у центрі Києва, коли вони перераховували до відділення одного з банків першу частину хабара. Ще одного спільника затримали в одному з ресторанів, коли представник забудовника передавав йому документи на майнові права нежитлової нерухомості загальною площею 2,8 тис. кв. м вартістю понад EUR700 тис.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на термін до 10 років з конфіскацією майна.

17 квітня Печерський районний суд міста Києва обрав міському голові Вишгорода Київської області Олексію Момоту запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА