14:19 20.04.2016

Уряд України схвалив внесення 40 млн грн до фонду завершення будівництва СВЯП-2

2 хв читати
Уряд України схвалив внесення 40 млн грн до фонду завершення будівництва СВЯП-2

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу схвалив внесення 40 млн грн у фонд завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2), передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак пояснив, що для завершення будівництва СВЯП-2 необхідно EUR105 млн, і питання збору цих коштів буде винесено на конференцію донорів 25 квітня в Києві.

Міністр зазначив, що Україна попросить у донорів внести на Рахунок ядерної безпеки додаткові кошти, однак для цього має профінансувати додатковий внесок і зі свого боку.

За словами О. Семерака, загальний внесок України до завершення будівництва СВЯП-2 становитиме EUR5млн і закликав Кабмін проголосувати за внесення частини суми у розмірі EUR1,5 млн або 40 млн грн.

Міністр також повідомив, що 26 квітня заплановано підписати з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), який є адміністратором Рахунку ядерної безпеки, угоду про внесення банком EUR40 млн EUR105 млн, необхідних для завершення будівництва СВЯП-2.

Як повідомлялося, Міжнародна конференція зі збору коштів на Рахунок ядерної безпеки для реалізації в повному обсязі проекту будівництва СВЯП-2 на Чорнобильській АЕС відбудеться в Києві 25-26 квітня. Співголовами на конференції будуть Україна та Японія (як країна, що головує у "Великій сімці"), а до участі в ній запрошено понад 20 країн.

Проект СВЯП-2 фінансується з Рахунку ядерної безпеки. Будівництво здійснюється американською компанією Holtec і, в відповідності з запланованими термінами, має завершитися восени 2016 року.

У липні минулого року колишній віце-прем'єром Валерій Вощевський заявляв, що проект СВЯП-2 необхідно залучити ще EUR70 млн За його словами, первісна вартість проекту становила EUR275 млн, однак у підсумку становила EUR320 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА