10:44 21.04.2016

Конфлікт забудовника та активістів на вул. Здолбунівській у Києві потребує негайного втручання влади - "Самопоміч"

3 хв читати
Конфлікт забудовника та активістів на вул. Здолбунівській у Києві потребує негайного втручання влади - "Самопоміч"

Силовий конфлікт громадських активістів і комунального підприємства (КП) "Житлоінвестбуд-УКБ", що виступає забудовником багатоповерхового житлового будинку на перетині вул. Здолбунівської та вул. П.Григоренка в Дарницькому районі Києва, досяг критичної точки та потребує невідкладного втручання місцевої влади.

Таку думку озвучили депутати Київської міської ради (Київрада) від фракції "Об'єднання "Самопоміч" Ганна Сандалова та Олег Макаров на прес-конференції в Києві в середу.

"Ми вимагаємо термінового рішення всіх політичних сил, представників забудовника, київської влади, щоб не було більше силового протистояння. При цьому місцева влада має комплексно підходити до вирішення цього питання і не допускати ситуації, за якої відбувається протистояння жителів і забудовника", - сказав О.Макаров.

За його словами, 19-20 квітня 2016 року КП "Житлоінвестбуд-УКБ", незважаючи на попередню домовленість з депутатами Київради про призупинення будівельних робіт і створення робочої групи для вирішення конфлікту з місцевими жителями, почало завозити на будмайданчик будівельну техніку, чим спровокувало зіткнення з місцевими активістами, що виступають проти забудови ділянки.

За словами Г.Сандалової, в зіткненнях з активістами на боці підприємства виступали кілька сотень молодих людей спортивної статури, а підрозділи міліції, які при цьому були присутні, не прагнули захищати місцевих жителів від силових конфліктів.

"Разом із будівельною технікою забудовник привіз кілька сотень молодих людей спортивної статури. Окрім того, на ділянці другу добу присутня велика кількість міліції. Ми бачили багато міліціонерів якихось дивних спецпідрозділів. Вони не захищають громади, вони захищають виключно інтереси забудовника в цій історії", - зазначила Г.Сандалова.

Вона також додала, що в результаті сутичок 19-20 квітня кілька активістів з числа місцевих жителів дістали поранень різного ступеня тяжкості та переломів, а забудовнику так і не вдалося відновити будівельні роботи.

Як зазначили депутати "Самопомочі", конфлікт місцевих жителів і забудовника земельної ділянки на перетині вул. Здолбунівської та П.Григоренка триває з березня 2016 року, весь цей час активістам вдавалося блокувати виконання будробіт. Місцеві жителі наполягають на збереженні та благоустрої озера, розташованого на цій земельній ділянці, тоді як КП "Житлоінвестбуд-УКБ" намагається засипати водойму піском для будівництва житлового будинку.

"Нам відомо, що забудовник пред'являє документи, згідно з якими у нього є дозвіл на початок будробіт. Проте жителі розташованих поряд будинків виступають категорично проти такої забудови, пред'являючи свої аргументи, пов'язані з тим, що це єдине місце, де вони можуть відпочивати. І ми розуміємо необхідність досягнення компромісу, який влаштує всіх", - сказала Г.Сандалова.

Як повідомлялося, КП "Житлоінвестбуд-УКБ" наприкінці 2015 року завершило розробку проектної документації для будівництва трьох житлових будинків на вул. Здолбунівській, вул. Милославській та пров. Платонівському в Києві, частину квартир яких у 2017 році планується передати постраждалим від діяльності ГІБК "Еліта-Центр". Будівництво об'єктів підприємство планувало розпочати навесні 2016 року. Зокрема, проект будівництва на перетині вул. Здолбунівської та вул. Григоренка передбачено зведення шестисекційного панельного будинку на 1,276 тис. квартир із дворівневим підземним паркінгом, при цьому 8% житлової площі об'єкта планується передати постраждалим інвесторам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА