12:32 21.04.2016

Будроботи на вул. Здолбунівській у Києві зупинено, місцева влада має намір узяти ситуацію під контроль - Київрада

2 хв читати
Будроботи на вул. Здолбунівській у Києві зупинено, місцева влада має намір узяти ситуацію під контроль - Київрада

Будівельні роботи зі спорудження житлового будинку на перетині вул. Здолбунівської та вул. П.Григоренка в Києві призупинено, місцева влада має намір контролювати розвиток ситуації, повідомила прес-служба Київради в четвер із посиланням на домовленості учасників конфлікту, досягнуті під час переговорів, що відбулися з ініціативи заступника міського голови - секретаря Київради Володимира Прокопіва.

Згідно з повідомленням, у переговорах взяли участь представники комунального підприємства "Житлоінвестбуд-УКБ", що виступає забудовником цієї земельної ділянки, місцеві жителі, що виступають проти будівництва, а також постраждалі від діяльності групи інвестиційно-будівельних компаній (ГІБК) "Еліта-Центр", для яких проектом будівництва передбачено виділення частини квартир житлового будинку.

"Ми могли мати продовження бійні біля будмайданчику, замість цього маємо організовану дискусію у стінах Київради з усіма сторонами конфлікту. Моя позиція чітка - знайти компроміс з місцевою громадою", - наводить прес-служба Київради слова В.Прокопіва.

Як зазначено в повідомленні, головною причиною конфлікту навколо будівництва на перетині вул. Здолбунівської та вул. П.Григоренка в Києві (житловий масив Позняки) є рішення забудовника засипати озеро Качине для зведення житлового будинку. Мешканці прилеглих будинків виступають проти таких дій забудовника, намагаючись блокувати завезення будівельної техніки на майданчик.

"Вони кажуть, що після заселення новобудови щільність населення збільшиться практично вдвічі, відповідно непомірно зросте навантаження на поліклініку та навчальні заклади, місць у яких і зараз бракує. Крім того, на думку противників забудови, знищення озера завдасть непоправної шкоди екології мікрорайону", - йдеться в повідомленні.

При цьому забудовник, зі свого боку, стверджує, що розвиватиме місцеву інфраструктуру, чесно виграв офіційний конкурс із зведення житлового будинку на цій території та має всі необхідні дозвільні документи для будівництва. Водночас постраждалі інвестори ГІБК "Еліта-Центр" підтримують позицію забудовника і виступають за продовження будівельних робіт.

"Після емоційного обговорення учасники переговорів зійшлися на тому, що міська влада візьме ситуацію під особистий контроль. Поки ж будь-які будівельні роботи зупинено", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося, КП "Житлоінвестбуд-УКБ" наприкінці 2015 року завершило розробку проектної документації для будівництва трьох житлових будинків на вул. Здолбунівській, вул. Милославській та пров. Платонівському в Києві, частину квартир яких у 2017 році планується передати постраждалим від діяльності ГІБК "Еліта-Центр". Будівництво об'єктів підприємство планувало розпочати навесні 2016 року. Зокрема, проект будівництва на перетині вул. Здолбунівської та вул. Григоренка передбачено зведення шестисекційного панельного будинку на 1,276 тис. квартир із дворівневим підземним паркінгом, при цьому 8% житлової площі об'єкта планується передати постраждалим інвесторам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА