14:39 21.04.2016

Екс-глава Міненерговугілля Демчишин увійшов до наглядової ради НАК "Нафтогаз України"

2 хв читати
Екс-глава Міненерговугілля Демчишин увійшов до наглядової ради НАК "Нафтогаз України"

Екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин увійшов до наглядової ради НАК "Нафтогаз України" як представник від Адміністрації президента.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), кандидатуру В.Демчишина погодив комітет із призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств.

У МЕРТ зазначають, що незалежна наглядова рада в "Нафтогазі України" створюється вперше в історії компанії та є складовою реформи системи корпоративного управління. Реформа відповідає рекомендаціям ОЕСР з управління державними компаніями та має на меті зменшити ризики політичного втручання в роботу НАК, а також створити сучасні механізми професійного управління компанією в інтересах громадян України.

"Я вітаю членів першої справді незалежної наглядової ради і покладаю великі надії на їхню роботу. Це забезпечить зняття будь-яких корупційних ризиків. Реформа корпоративного управління "Нафтогазу" повинна стати успішним прикладом нового підходу до управління держпідприємствами поза політикою", - наведено в повідомленні слова першого віце-прем'єр-міністра - глави МЕРТ Степана Кубіва.

Перше засідання ради, на якому буде обрано її голову, може відбутися 10-11 травня.

Як повідомлялося, реформу корпоративного управління в "Нафтогазі" уряд розпочав у 2015 році згідно з принципами ОЕСР. Для підбору кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради "Нафтогазу" МЕРТ залучив рекрутинговое агентство Odgers Berndtson.

Наприкінці березня стали відомі імена трьох незалежних членів НР: британців Маркуса Річардса, Чарльза Проктора і Пола Ворвіка, що мають значний досвід роботи в міжнародних нафтогазових компаніях. Від Кабінету Міністрів України до ради увійде перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха Варфоломія.

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА