12:50 22.04.2016

ЄБРР заявляє про готовність фінансувати оновлення рухомого складу "Укрзалізниці"

1 хв читати
ЄБРР заявляє про готовність фінансувати оновлення рухомого складу "Укрзалізниці"

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий фінансувати оновлення рухомого складу українських залізниць, повідомив старший банкір ЄБРР в Україні Марк Магалецький.

"З точки зору приватного бізнесу тут ситуація складна. Це пов'язано з падінням вантажообігу, девальвацією та іншими чинниками. Водночас ситуація починає виправлятися, ринок намацує точки зростання. Ми сподіваємося на позитивні тенденції", - сказав він під час Українського інфраструктурного форуму в Києві в п'ятницю.

За його словами, велику роль у цій роботі мають відіграти рішення менеджменту "Укрзалізниці" щодо інвестицій, фінансування інфраструктури.

"Це дасть сигнали усьому ринку. Ми готові співпрацювати і вже є одним із кредиторів "Укрзалізниці". Ми готові фінансувати закупівлі нового рухомого складу, локомотивів, але компанія має прийняти рішення, які засоби потрібні" - констатував М.Магалецький.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на 1 січня 2016 року банк узяв на себе зобов'язання щодо надання близько EUR12 млрд у рамках 355 проектів у всій країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА