15:57 22.04.2016

Глава Міненерговугілля проведе своїх заступників через конкурс

2 хв читати
Глава Міненерговугілля проведе своїх заступників через конкурс

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик має намір брати собі заступників після проходження ними публічного конкурсу в рамках закону про держслужбу, що набуває чинності з 1 травня.

"Міненерговугілля вважається, на європейський погляд, найбільш корупційним... З 1 травня набуде чинності закон про держслужбу. Хочу, щоб два заступники пройшли публічний конкурс і були призначені", - сказав він на "Годині уряду" в парламенті в п'ятницю.

Відповідаючи на запитання нардепа від БПП Владислава Голуба про можливе призначення заступником міністра Юрія Зюкова, І.Насалик повідомив, що отримав відповідну пропозицію громадської ради при міністерстві, до якої не може не прислухатися, а також звернення губернаторів тих областей, де видобувається вугілля.

Глава Міненерговугілля і прем'єр-міністр Володимир Гройсман звернулися до СБУ з проханням перевірити озвучену В.Голубом інформацію про те, що Ю.Зюков нібито співпрацював з так званою "ЛНР". За їхніми словами, якщо ця інформація підтвердиться, таке призначення є неможливим.

Як повідомлялося, в міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, який пішов у відставку разом із урядрм Арсенія Яценюка, було троє заступників. Перший заступник Ігор Мартиненков був призначений у березні 2015 року і змінив на цій посаді як куратор вугільної промисловості Ю.Зюкова, що обіймав посаду першого заступника від початку квітня 2014 року.

Двоє інших заступників - Ігор Діденко й Олександр Светелік - курирують відповідно нафтогазовий сектор та електроенергетику.

І.Діденко в грудні 2015 року повідомив про рішення подати у відставку, підтримане міністром, проте уряд досі рішення про його звільнення не ухвалив.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА